Obrenovac, 12.08.2020

OPASNOST: Svako 4. dete trpelo pretnje na internetu


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 04.07.2017.
save the children

Foto:Profimedia
Svako četvrto dete trpelo je pretnje na internetu tri ili više puta, saopštila je organizacija "Save the children" za Severozapadni Balkan i najavila da će tokom jula sprovesti kampanju u Srbiji i Bosni i Hercegovini o opasnostima sa kojima se deca sreću na internetu.

 Kako se navodi u saopštenju, svakom četvrtom detetu objavljena je fotografija na internetu bez pitanja, svako drugo dete kaže da bi ignorisalo uznemiravanje na internetu, a tek svako treće bi problem prijavilo odraslima.

 Podaci pokazuju da gotovo 80 odsto dece mlađe od 13 godina na društvenim mrežama daje lažne podatke o godini i datumu rođenja.

 "Lažno predstavljanje, sajber nasilje, ucene, pretnje, krađa ličnih podataka i zloupotrebe dece u svrhu pornografije su problemi sa kojima se najmlađi susreću na internetu svakodnevno", navela je organizacija Save the Children.

 Pod hashtagom #MislišDaZnaš, u viru kampanje, na društvenim mrežama i u medijima plasiraće se sadržaji namenjeni informisanju i edukaciji dece i roditelja za bezbednije korišćenje interneta.

 Save the Children poziva sve roditelje i decu da se proidržavaju pravila bezbednog korištenja interneta, te da više informacija potraže na hashtagu #MislišDaZnaš.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE