Obrenovac, 25.08.2019

Izgradnja podrumskih prostorija u Staroj opštini


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 14.08.2017
Ovo je specijalna tehnologija, kao i pre jednog veka, prava umetnost - rekao je predsednik opštine Miroslav Čučković.
Još jedno novo gradilište u Obrenovcu, nakon rušenja nekadašnje zgrade stare opstine u strogom centru i dobijanja potrebnih dozvola počela je izgradnja novog multifunkcionalnog centra u ulici Miloša Obrenovića.Radove je sa svojim saradnicima obišao predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković.

Ovo je specijalna tehnologija, kao i pre jednog veka, prava umetnost - rekao je predsednik opštine Miroslav Čučković.

Radovi na izgradnji podrumskih prostorija trebalo bi da budu završeni do kraja avgusta. Vrednost ugovorenih radova je 6 miliona i 100 hiljada dinara.
Tokom izvođenja s obzirom da radimo rekonstrukciju u starom gradskom jezgru imali smo nekoliko iznenađenja i morali smo da menjamo tehnologiju izvođenja u hodu što nas je malo usporilo. Ono što sa aspekta arhitekture i građevine predstavlja specifičnost na ovom objektu je konstrukcija samog podruma, uz pomoć svodova i lukova to je jedan od segmenata objekta koji je od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda kao obaveza koja treba da se revatilizuje i oživi. Druga specifičnost objekta će nas sačekati u drugoj fazi izvođenja radova, a to je vraćanje izvornog izgleda i komletne fasadne plastike. -rekla je Snežana Čolović ispred Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca.


Novi multifunkcionalni centar u zoni prizemlja imaće višenamenski prostor baš kao i onaj na spratu. Zato građani mogu da daju ideje na koji bi način najviše mogao da se iskoristi ovaj prostor .
Bitno je reći da kada se završi objekat i kada ga privedemo nameni konsultovaćemo građane šta bi ovde trebalo da postoji. Ili ćemo napraviti umetničku galeriju ili će to biti prostor za neku drugu namenu, važno je to da ćemo prihvatati sugestije građana. Upućejem apel građanima odavde dok se objekat radi da razmišljaju šta ustvari žele da ovde bude - rekao je član Veća Predrag Jovanović.

Do nedavno u zgradi stare opštine živele su romske porodice. Opština Obrenovac se potrudila da tim ljudima obezbedi adekvatan smeštaj. a na ovom mestu se sad gradi jedan centar koji će Obrenovcu doneti nešto što je lepo,i ugodno. Apelujem na građane, na roditelje dece koji su ovde živeli, a sad žive u zgradama kod "Crne tačke" da svoju decu ne šalju da prose, primećeno je da se deca bave prosjačnjem. Ako Centar za socijalni rad u Obrenovcu nema mogućnost da spreči to prosjačenje opština će pronaći mere da to iskoreni - rekao je zamenik predsednika Skupštine GO Obrenovac Milorad Janković.

Obrenovac će ponovo imati lepe objekte kao što je nekad imao u staroj čaršiji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE