Obrenovac, 15.07.2020

Predstavnici opŔtine Obrenovac u poseti bratskoj opŔtini ViŔegrad


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 21.09.2017
Predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković sa saradnicima prisustvovao je Krsnoj slavi i obeležavanju dana opÅ”tine ViÅ”egrad


ļ»æ

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković i predstavnici opštine Obrenovac posetili su bratsku opštinu Višegrad povodom Male Gospojine, krsne slave crkvene opštine i opštine Višegrad. 

Skupština gradskŠµ opštinŠµ ObrŠµnovac jŠµ prŠµ nŠµkoliko godina donŠµla oduku o bratimljŠµnju i uspostavljanju saradnjŠµ opštinŠµ ObrŠµnovac sa opštinama iz RŠµpublikŠµ SrpskŠµ. BratimljŠµnjŠµ i saradnja uspostavljŠµni su u cilju nŠµposrŠµdnog dugoročnog povŠµzivanja, proširŠµnja i unaprŠµÄ‘Šµnja saradnjŠµ u oblasti privrŠµdŠµ i Šµkonomskog razvoja,poljoprivrŠµdŠµ, kulturŠµ, prosvŠµtŠµ, sporta, lokalnŠµ samoupravŠµ i drugim oblastima od zajŠµdničkog intŠµrŠµsa.

"Ovo je odlična prilika za razmenu iskustava, ideja i uspostavljanje saradnje između bratskih opština.To je prilika kad se sa pobratimima sabere sve ono što je ostvareno na kulturnom, privrednom i sportskom planu među opštinama i gradovima." - rekao je predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković.

Slavski kolač lomljen je u hramu Rođenja Presvete Bogorodice na Megdanu i u zgradi opštine u kompleksu Andrićgrada.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević je istakao da su krsne slave čin povezivanja i prijateljstva.

"Negujemo dobre odnose sa svim bratskim i susednim opštinama. Slave treba da nas povezuju, da razvijamo saradnju u oblasti kulture, privrede i svim drugim oblastima“, dodao je Đurević. 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove koriŔćenja portala pročitajte OVDE