Obrenovac, 22.02.2019

OPREZ, VELIKA PREVARA HARA SRBIJOM!


Izvor: Kurir,Lokalne novine | Obrenovac, 28.01.2018.
Ako vas neko pozove sa ovog broja, NIKAKO SE NE JAVLJAJTE!

Foto:Profimedia,Printscreen


´╗┐

Ako ste imali propušten iz inostranstva, nemojte da odgovarate, u pitanju je telefonska prevara, upozorio je jedan mobilni operater.

Oni u zvani─Źnom saopštenju upozoravaju svoje korisnike da je u toku velika prevara, koju su registrovali u toku dana i da ukoliko imaju propuštene pozive iz inostranstva, a poziv nisu o─Źekivali, budu oprezni pri pozivanju tih brojeva.

"Imamo saznanja da se radi o ve─ç poznatoj prevari koja se ponavlja u raznim delovima sveta. Pozivi su upu─çeni nasumi─Źno sa opreme nepoznatog operatora i identifikuju se kao propušteni pozivi. Ukoliko uzvratite ovakav poziv, nakon signala za uspostavljanje veze uklju─Źuje se govorni automat, a sama uspostava veze mo┼że biti tarifirana kao me─Ĺunarodni poziv u zavisnosti od zone u kojoj se mre┼ża nalazi", navedeno je u saopštenju.

Dalje se navodi da ovaj, kao ni drugi operateri nisu u mogu─çnosti da ovakve pozive blokira, jer pozivi uvek sti┼żu sa razli─Źitih brojeva.

"Savetujemo vam da ukoliko ne o─Źekujete me─Ĺunarodni poziv ili vam broj sa kog imate propušten poziv na svom aparatu nije poznat pozivanje ne uzvra─çate", stoji u saopštenju.

Pojedini gra─Ĺani nisu bili upu─çeni da je re─Ź o prevari, pa su ostavljali komentare da im je sa ra─Źuna napla─çen razgovor kao da su bili u romingu.

Operater nije naveo koji su ta─Źno brojevi, ali su napomenuli da pozivi sti┼żu sa razli─Źitih brojeva iz inostranstva, me─Ĺutim, kako ─Źitaoci Kurira koji su primili te pozive, ka┼żu da su u pitanju brojevi koji po─Źinju sa; +438, +355, +211, +216, +231 i sli─Źnim.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE