Obrenovac, 21.09.2019

OBRENOVAČKI POLJOPRIVREDNICI U ŠVEDSKOJ


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 04.07.2017.

Foto:Printscreen


´╗┐

Tradicionalno, petu godinu za redom, organizuje se odlazak obrenova─Źkih poljoprivrednika na Me─Ĺunarodn sajam poljoprivrede.

Gradska opština Obrenovac pokrila je troškove puta, boravka i posete preko 50 naših poljoprivrednika koji su tokom prethodne nedelje posetili Me─Ĺunarodni sajam poljoprivrede u mestu Borgibi, blizu Malmea u Švedskoj. Prethodnih godina naši poljoprivrednici su posetili Veronu, Pariz, Lajpcig i Berlin, a kao i ove godine sa ciljem upoznavanja i edukacije sa novim dostignu─çima u oblasti poljoprivredne proizvodnje i mehanizacije.

─îlan Ve─ça Gradske opštine Obrenovac Aleksandar Bogi─çevi─ç naglasio je da se ovakvim aktivnostima poljoprivrednici usavršavaju i da se sti─Źu uslovi za razvoj agrara u opštini Obrenovac.

- Poljoprivrednici se veoma raduju odlasku na ovakve sajmove i mi ─çemo ovu aktivnost nastaviti i u narednim godinma. Zna─Źajno na ovom sajmu je bilo što su sve mašine mogle da se vide u praksi, što do sada nije bio slu─Źaj - kazao je Bogi─çevi─ç.

Poljoprivrednici iz Obrenovca svakako podr┼żavaju i isti─Źu zna─Źaj odlaska na ove manifestacije pošto na jednom mestu mogu da se upoznaju sa novim na─Źinima i dostignu─çima u poljoprivrednoj proizvodnji i mehanizaciji, a novina u odnosu na prethodne godine su i stru─Źna predavanja na kojima su mogli da prisustvuju.

Pored toga, u sklopu ove posete imali su organizovane izlete na farmama u Švedskoj, kao i posete gradovima Prag, Kopenhagen i Berlin.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE