Obrenovac, 28.05.2020

Oprezno sa paljenjem vatre na otvorenom


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.07.2017.

Foto:Printscreen
U poslenjih mesec dana vatrogasno-spasilačka jedinica „Obrenovac“ intervenisala je 40 puta. To je neuporedivo više u odnosu na prošlu godinu kada su u vom periodu intervenisali 23 puta.

-Sada kada su visoke temperature lako dolazi do izbijanja požara i uglavnom je uzrok ljudski faktor- kaže komadant vatrogasno-spasilačke jedinice „Obrenovac“, Zvezdan Pavlović.

Niz sunčanih dana sa visokim temperaturama trebalo bi da bude dovoljan signal za oprez svima, nažalost neki građani se veoma neodgovorno ponašaju.

-U noći između 26. i 27. smo imali tri intervencije, gde je sedam kontejnera uništeno. Neki su oštećeni, neki su uništeni skroz, i u pitanju su plastični kontejneri, a što govori da je neko išao i palio. Osim što je šteta na kontejnerima, mogla je da bude i mnogo veća i da zahvati i vozila koja su bila parkirana u blizini- dodao je Pavlović.

Na sreću do toga nije došlo, jer je vatrogasno-spasilačka jedinica brzo ragovala. Spaljivanje suve trave i korova su najčešći uzročnici požara u letnjem periodu.

-Savet bi bio nikako ne paliti na otvorenom prostoru, sve je suvo. Praktično kao benzin, lako se prenosi i obuhvati dalje i to onda ne može da kontroliše niko. Građani su verovatno navikli da to godinama rade tako, jer se to na primer nije desilo kod njih. Ali, nema pravila i uvek može da dođe do požara – rekao je Pavlović

Kazne za paljenje vatre na otvorenom kreću se od 10 000 do 50 000 dinara za fizička lica i do milion dinara za pravna lica.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE