Obrenovac, 24.08.2019

Opština Obrenovac primer za ostale lokalne samouprave


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 03.12.2018.
Danas je u Sportsko-kulturnom centru ÔÇŁObrenovacÔÇŁ odr┼żan sastanak Razvojne agencije Srbije sa predstavnicima gradskih op┼ítina sa teritorije grada Beograda

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Razvojna agencija Srbije je krovna institucija Vlade Srbije preko koje se realizuju sva direktna ulaganja, kako iz zemlje tako i iz inostranstva.

Radoš Gazdi─ç, direktor Razvojne agencije Srbije je istakao da je svrha današnjeg okupljanja obuka i pomo─ç opštinskim slu┼żbenicima kako bi se privukle investicije.

"Mi smo ovde da objasnimo šta mi to radimo, na koji na─Źin radimo i šta je to na šta treba same opštine da pripremimo da bi se identifikovale kako greenfield tako i brownfield lokacije u ovim opštinama. Da objasnimo sam postupak, kako prezentovati ka investitoru, kako se ponašati sa investitorima, šta treba raditi da bi se realizovala pojedina─Źna investicija da bi cilj svega toga bio da se u nekom narednom periodu otvori po jedna fabrika u svakoj opštini." – kazao je Gazdi─ç.

Na ovom sastanku je istaknuto da Gradska opština Obrenovac predstavlja pozitivan primer privla─Źenja direktnih stranih investicija zbog otvaranja fabrike ”Mei Ta”.

"S'obzirom na ─Źitavu problematiku u vezi same kompanije ”Mei Ta” i ”Prve iskre” i kompleksnost celog nekadašnjeg industrijskog kompleksa i današnjeg, bilo je potrebno da se uklju─Źe, kako lokalna vlast, tako i veliki broj agencija i institucija na nivou ministarstava. Tako da je to bilo jedan pravi projekt menad┼żment, a lokalna vlast je bila izuzetno izdašna u tom smislu i pomogla je kompletnu realizaciju projekta i sve se izdešavalo onako kako je investitor zahtevao i kako su dozvoljavale zakonske mogu─çnosti." – zaklju─Źio je Gazdi─ç.

Maja Lali─ç na─Źelnica Odeljenja za privredu i razvoj Gradske opštine Obrenovac je izrazila zadovoljstvo što je opština doma─çin sastanka svih beogradskih opština sa Razvojnom agencijom Srbije.

"Mi smo opština koja je me─Ĺu prvima, svojim velikim zalaganjem, privukla stranu investiciju i time zna─Źajno smanjila nezaposlenost na svojoj teritoriji. Kada smo pre ─Źetiri godine formirali odeljenje za lokalni ekonomski razvoj svima je to bilo i pomalo ─Źudno i novo, a drago mi je da se na našem primeru pokazuje koliko je to bilo bitno i va┼żno za dalji razvoj opštine. Nadam se i da ─çe ovde prisutne opštine slede─çi, izme─Ĺu ostalog i naše pozitivno iskustvo i naš dobar primer, tako─Ĺe, privu─çi investicije i time rešiti taj veliki problem nezaposlenosti." – istakla je Maja Lali─ç i dodala da ova velika investicija, bez obzira na veliki trud, ne bi bila mogu─ça bez koordiniranog rada i dobre saradnje sa Gradom Beogradom i Vladom republike.

Skup je pozdravio predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav ─îu─Źkovi─ç i svima po┼żeleo puno uspeha u privla─Źenju investicija.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE