Obrenovac, 21.09.2019

Obilazak radova na izgradnji kanala u Poljanama(VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 03.08.2017.
Članovi gradskog veća, na čelu sa predsednikom GO Obrenovac Miroslavom Čučkovićem, obišli su danas radove na izgradnji kanala u Mesnoj zajednici Poljane

Foto:lokalnenovine.rs
Investicija od velikog značaja će, u slučaju poplava ili velike količine padavina, vodu usmeriti ka koritu reke Kolubare. Do sada je, u zavisnosti od nivoa izlivanja vode, bio oštećen veliki broj kuća i useva, što će ovaj zahvat u narednom periodu sprečiti.

 „Naša Mesna zajednica nije zaštićena nasipom od reke Kolubare, ali iskopavanje ovog kanala u dužini od 3km će biti od velikog značaja. On će zahvatiti prostor od okretnice do same Kolubare, što će značiti da će se sva voda izlivati direktno u korito reke.

Ovo je samo još jedan dokaz da se predsednik Čučković i rukovodstvo opštine Obrenovac maksimalno zalažu i izlaze nam u susret na polju infrastrukture i zaštite od poplava,“ rekao je Zoran Ranković, predsednik MZ Poljane, zahvalivši čelnicima Gradske opštine, ali i meštanima koji su dozvolili radove na parcelama, bez ikakve novčane nadoknade.

 Dejan Kamber ispred Gradske opštine Obrenovac rekao je da će, pored kanala, biti ugrađeno i 15 cevastih propusta različitog prečnika. Naglasivši da je svrha ovog kanala višestruka, prvenstveno tokom jesenjih i prolećnih visokih vodostaja, on je podsetio meštane da će im nakon završetka radova na raspolaganju ponovo biti hiljade hektara obradive površine.

 „Obrenovčani su 2014. pokazali da su borben narod. Naša prva linija odbrane od svih vodenih stihija je baš na ovom prostoru. Trudili smo se da pružimo nadu svim stanovnicima ovog sela. Velikim ulaganjima kao što su potpuno nova škola i potpuno novi put koji mostom povezuje ovo naselje sa ostatkom Obrenovca, pružamo priliku meštanima da ostanu kraj svojih ognjišta. Uz ovu investiciju, kao i 66km očišćenih kanala, posle uređenja kanala „Kupinac“ i obodnog kanala između naselja Topolice i hotela, Obrenovac će biti grad sa sistemom koji će promeniti mikroklimu i pružiti mogućnost da bude lepo mesto za šetnju i odmor. Ovakvi kanali su prilika da se sačuvaju usevi i svi prinosi na njima,“ objasnio je predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković pri obilasku radova.

 JVP „Beograd vode“ jasno je dalo do znanja da se ovim kanalom neće sprečiti poplave, već da je cilj da se voda ne zadržava i što pre umeri ka koritu Kolubare.

 „Mi smo preko Sekretarijata za privredu dobili sredstva da pomognemo meštanima ovog sela. Kanal sa 15 propusta neće sprečiti da dođe do poplava, ali će sva voda u slučaju izlivanja biti brže evakuisana u svoj recipijent,“ istakao je Vladimir Batalović, izvršni direktor JVP „Beograd vode“.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE