Obrenovac, 22.01.2020

Radovi na saobraćajnicama širom Obrenovca (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 02.04.2019.
Među prvim lokacijama našla se i Mesna zajednica Orašac

Foto:lokalnenovine.rs
Juče započeti radovi na rekonstrukciji puta od farme do reke Vukićevica u Mesnoj zajednici Orašac već danas se privode kraju. Predsednik Saveta mesne zajednice Prodan Vlajković rekao je da sledi nastavak uređenja atarskih puteva i čišćenje obala.

On je, podsetivši na plan i program formiran pre samo osam meseci, napomenuo da će se radovi izvoditi i u Donjem i u Gornjem kraju Orašca.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac Mirko Vranešević najavio je da će u narednim nedeljama širom Obrenovca biti urađeno više vitalnih saobraćajnica.

"Uradićemo glavni put kroz Skelu, put u Veveričjem kraju u Draževcu gde je još jesenas započeta rekonstrukcija, ali se zbog nepovoljnih vremenskih uslova stalo sa radovima, sada će se nastaviti. Uradićemo i Ulicu Milisava Čamdžije u Bariču, koja je možda i najlošija ulica na teritoriji naše opštine i spojićemo dva sela Vukićevicu i Iverić", rekao je Vranešević.

"To je samo početak, očekujemo i kompletnu rekonstrukciju Šabačkog puta i puta od naselja Kovančina do Dubokog jer se od juna se očekuje i zvanično puštanje autoputa od Obrenovca ka Čačku, pa će ti putevi biti dodatno opterećeni", dodao je predsednik Skupštine GO Obrenovac..

Tokom obilaska radova u Orašcu, predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković istakao je značaj velikog broja mašina i radova na nekoliko lokacija.

"Važno je istaći odakle novac za sve ovo. Opština Obrenovac je samo u 2018. godini naplatila više poreza na zarade u iznosu od milijardu dinara. I ono kada smo govorili da nova radna mesta i maltene iskorenjena nezaposlenost u Obrenovcu donose sveobuhvatni napredak, mislili smo i na individualna domaćinstva ali i na opštinski budžet, kojim možemo da ispunimo sve ono što narod zahteva od nas", naglasio je Čučković.

On je, osvrnuviši se i na radove u naselju Rojkovac, napomenuo da su pored seoskih pravaca izuzetno važne i centralne gradske ulice i najavio rekonstrukciju Ulice Vojvode Mišića.

"Ulica je potonula na više mesta, a mi ćemo blagovremeno obavestiti stanovništvo da ukloni parkirane automobile. Prvi segment rekonstrukcije će biti od ”Žikine pekare” do vatrogasnog doma, nakon toga će ići segment do Gembeševe ulice, i na kraju do igraonice ”Ribica”, kazao je Čučković i najavio da će se u narednom periodu pristupiti rekonstrukciji Rvaćanske ulice i Ulice Đačkog bataljona.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE