Obrenovac, 07.07.2020

OŠTRE MERE


Izvor: Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 16.03.2020.
Penzioneri će morati obavezno da poštuju vrlo važnu odluku

Foto:Alo!/Vladimir Marković


Mere su proširene i pooštrene! 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasio je vanredno stanje u Srbiji zbog koronavirusa i najavio da će mere biti proširene u slučaju da se apel ne poštuje.

- Srbija je od danas u ratu protiv nevidljivog protivnika! Naša zemlja mora da pobedi. Borba je za naše starije, roditelje, ali i za budućnost Srbije. Naši roditelji su izgradili puteve i pruge, izgradili su ovu zemlju i zato moramo da im pomognemo. Posle iskustava kroz koje smo prošli, a i na osnovu pisama ministra odbrane i predsednice Vlade, u skladu sa Ustavom, doneli smo odluku o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji cele Republike Srbije!

On je naglasio da će u naredna 72 sata da se proverava koliko se sprovodi ova odluka, ali i da će mere biti pooštrene ukoliko se ne budu poštovale. 

- Ukoliko bude kršenja ove odluke više od 0,1 ili 0,2 posto, ne isključujem mogućnost obavezujuće odluke za ostanak u kući. Molim naše stare, dragi penzioneri, molim vas kao Boga, samo ostanite kod kuće, ako se dobro organizujemo, za desetak dana ćemo vam obezbediti i mladiće i devojke koji će da vam šetaju kućne ljubimce. Molim vas da ostanete u svojim domovima, posebno vi u gradovima. Vi ste meta ovog napada. Molim sve nas mlađe i sredovečne, da ne idemo kod najstarijih. Ne šaljite unuke kod deka i baka. Znam koliko je njima teško bez unučića, ali to je jedini način da prežive - rekao je predsednik Srbije.


Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE