Obrenovac, 27.01.2020

Nova stomatološka stolica za OŠ 'Posavski partizani' (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 18.03.2019.
Preventivni pregledi od danas u mnogo boljim uslovima...

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Stomatoloska ordinacija u OS "Posavski partizani" postoji pune tri decenije i deca su redovni pacijenti. Zbog dotrajalosti stare, javila se potreba za novom stomatoloskom opremom koja je danas stigla u ovu obrazovnu ustanovu.

"Vazna je ta preventivna zastita i, pre svega, da ovde nauce da zubar nije nista strasno." rekao je predsednik opstine Miroslav Cuckovic.

Novu stomatolosku opremu za OS "Posavski partizani" obezbedio je Dom zdravlja "Obrenovac". Direktor Doma zdravlja, Dr Obrad Isailovic rekao je da se trudi i uvek ce se truditi da olaksa posao nasim stomatolozima, kao i da obezbedi sto bolje uslove za korisnike stomatoloskih usluga, u ovom slucaju za decu.

"Mi danas prvi put pokazujemo ovu novu stomatolosku stolicu koju smo nabavili pre neke dve nedelje, za pregled nasih ucenika, kojih ima oko 800 u ovoj skoli, i za preventivne preglede i za lecenje." - rekao je Dr Isailovic

Prema recima direktora skole, Miroslava Krstica, izmedju OS "Posavski partizani" i Doma zdravlja "Obrenovac" postoji dugogodisnja saradnja. Pedijatri Doma zdravlja vrse godisnje sistematske preglede, a ta saradnja je povecana i time sto u ova skola ima i ovu stomatolosku ordinaciju gde ce od danas biti povecan kvalitet stomatoloskih pregleda.Predsednik Gradske opstine Obrenovac, Miroslav Cuckovic je ovom prilikom istakao da postoje jos dva zadatka koja moraju da se realizuju u narednom periodu, a to je da se napravi stomatoloska ordinacija u Prvoj obrenovackoj OS, kao i resavanje pitanja ocnog lekara u Obrenovcu. Cuckovic je pozvao sve ljude koji imaju tu struku da se jave na konkurs i da dodju u Obrenovac da rade.

OS "Posavski partizani" trenutno broji oko 800 ucenika, a dnevno se u stomatoloskoj sluzbi pregleda oko 60 ucenika koji redovno dolaze na preventivne stomatoloske preglede.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE