Obrenovac, 22.02.2020

Podignute dve optužnice zbog buradi sa opasnim otpadom


Izvor: Politika,Lokalne novine | Obrenovac, 03.03.2018.
Posle završene istrage povodom tona otpada otkrivenih u centru Vukićevice i u Markovića kraju, tužilaštvo je podnelo optužnicu protiv dve osobe, piše 'Politika'

Foto:Vesna Lalić/RAS Srbija
Prema nezvaničnih saznanjima lista, svakom od optuženih stavljeno je na teret po jedno krivično delo, i to nedozvoljeno unošenje opasnih materija u Srbiju i njihovo nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje.

Sud je prihvatio optužnice za prve dve lokacije i zakazao glavni pretres. Jednom osumnjičenom pritvor je produžen, a za drugog još nije doneta konačna odluka, navodi "Politika".

Optužnice su podignute za skladištenje otpada na dve lokacije - jedna je plac i skladište u centru Vukićevice, gde su rizične materije otkrivene 14. 15. i 16 decembra, a druga Markovića kraj, gde su 31. decembra zatečena razbacana burad sa toksinima.

Za treću lokaciju još nije podignuta nijedna optužnica, jer iskopavanja i analize nisu završeni.

U Vukićevici je otkrivena burad zakopana na placu iza porodične kuće Z.M. i tada je nađeno 21.959 kilograma opasnog otpada.

Samo pet dana posle ovog otkrića, dva kilometra od prve lokacije, na porodičnom imanju Z.M. u Markovića kraju, pripadnici BIA otkrili su burad razbacanu po njivi i na tom mestu zatečena je 21 tona otpada za koji se takođe sumnja da je opasan i da je sličan onom prvom.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE