Obrenovac, 13.12.2018

Tužilaštvo u Obrenovcu: Nisu gotove analize otpada u Velikom Polju i Vukićevici


Izvor: Tanjug | Obrenovac, 04.01.2018.
Istraga još utvrđuje ko je vlasnik otpada, kada ga je dovezao i odložio u Velikom Polju i dva kilometra od njive gde je Z. M. u buradima zakopao oko 25 tona opasnog otpada

Foto:lokalnenovine.rs
 Osnovni javni tužilac u Obrenovcu Danijela Sinđelić rekla je danas da još nisu završeni pretkrivični postupci za protivzakonito odlaganje otpada otkrivenog pred Novu godinu u selu Veliko Polje i na još jednoj lokaciji u selu Vukićevica.

Ona je za agenciju Beta rekla da još nisu gotove hemijske analize otpada koji je pronađen na tim lokacijama.

"Istraga još utvrđuje ko je vlasnik otpada, kada ga je dovezao i odložio ga na napuštenom skladištu u Velikom Polju i na lokaciji udaljenoj oko dva kilometra od njive na kome je njen vlasnik Z. M. u buradima zakopao oko 25 tona opasnog otpada", rekla je Sinđelić.

Dodala je da su predstavnici osnovnog Tužilaštva u Obrenovcu odmah po prijavi bili na licu mesta, kao i inspektor za zaštitu životne sredine, kako bi se obavio uviđaj i da te lokacije obezbeđuje policija, kao i da su obavešteni svi nadležni organi u Republici.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je danas za Betu da su, posle otkrivenog zakopanog otpada u selu Vukićevica, građani prijavili da se sumnjiv otpad nalazi i u selu Veliko Polje.

On je rekao da kada je reč o otpadu u Velikom Polju, da je verovatno odložen pre dosta vremena jer deluje "zapušteno".

"Na parceli je oko pedesetak buradi, koja su isprevrtana, a sadržaj delimično prosut i liči na industrijska maziva", rekao je Čučković.

Predstavnici Ministarstva za zaštitu životne sredine, osnovnog javnog Tužilaštva i Instituta MOL saopštili su u petak, 28. decembra prošle godine, da je otpad koji je pronađen na privatnoj parceli u Vukićevici kancerogen i toksičan.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE