Obrenovac, 20.05.2019

Skela i Ušće deo sistema odnošenja komunalnog otpada


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.06.2018.
Stiglo rešenje za dugogodišnji problem

Foto:Printscreen
Javno komunalno preduzeće „Obrenovac“ podelilo je meštanima Skele i Ušća kante, čime su zvanično ove mesne zajednice obuhvaćene sistemom odnošenja komunalnog otpada u Obrenovcu.

Direktor JKP ”Obrenovac” Zoran Lapčević objasnio je da je ovom prilikom podeljeno preko 300 kanti za domaćinstva Ušća i Skele.

„Kante se dele u skladu sa planom preduzeća da usluga bude dostupna svim građanima, što znači da će sudovi zapremine od 240 litara biti pražnjeni jednom mesečno, kao i po ostatku Obrenovca“, rekao je Lapčević.

Branislav Vilotić iz Kabineta predsednika opštine je istakao da je, u ovim selima, neadekvatno odlaganje otpada predstavljalo veliki problem.

„Pre nekoliko meseci su očišćene dve velike deponije u Skeli i idalje radimo na tome. Apelujem na meštane da ne bacaju otpad na mestima koja za to nisu predviđena, jer su kazne do 50 hiljada dinara, a za pravna lica su kazne i mnogo više“, kazao je Vilotić i dodao da su nagrade za one koji uslikaju počinioce pet hiljada dinara.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković podsetio je prisutne i na potpuno rekonstruisan deo Šabačkog puta u dužini od skoro četiri i po kilometra.

„Rekonstruisan put, sa kompletnom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, predat je na raspolaganje građanima Obrenovca. Ulaz u Obrenovac iz pravca Šapca je urađen po svim standardima. Takođe, sada je obuhvat odnošenja komulanog otpada u celom Obrenovcu kompletno uređen, od jedne do druge granice naše teritorije, od Male Moštanice do Vladimiraca. Za nas je važno što danas krećemo i obuhvat u selu Jasenak. Smatram da iznos od 600 dinara mesečno, je nešto što svako domaćinstvo može da iznese za dobrobit Obrenovca. Sistemski i planski smo radili, tako da kada sam pre godinu dana najavljivao kupovinu novih mašina i nove opreme za komunalno preduzeće, to je bio prvi korak kako bismo mogli da očistimo sve divlje deponije, a nakon toga i da pružimo priliku građanima da čuvamo Obrenovac“, rekao je Čučković.

On je iskoristio priliku i najavio da se iz Skele, mašine koje su radile rekonstrukciju puta, sele u Ljubinić, gde će se rekonstruisati deonica od preko osam kilometara ka Joševi, kao i da u utorak počinju radovi na rekonstrukciji puta od okretnice do nadvožnjaka u Poljanama.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE