Obrenovac, 19.06.2019

Stigla presuda za odlaganje opasnog otpada u Vukićevici


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 19.10.2018.
Markovićima ukupno šest godina zatvora i novčana kazna od 850.000 dinara

Foto:Printscreen
Viši sud u Beogradu pravosnažno je osudio na četiri i po godine zatvora i novčanu kaznu od 600.000 dinara Zorana Markovića jer je na svom imaju Vukičevici tokom 2017. godine odložio skoro 25 tona opasnog otpada.

Zbog istog dela Dragan Marković je pravosnažno osuđen na godinu i po dana zatvora i novčanu kaznu od 250.000 dinara zbog 11 tona otpada otkrivenog na njegovom imanju u Markovića kraju.

Ovom presudom Viši sud u Beogradu u celosti je potvrdio prvostepenu presudu Osnovnog suda u Obrenovcu iz aprila ove godine, pošto je odbio žalbe njihovih branilaca.

Markovići su osuđeni zbog krivičnog dela unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno preradivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

Otpad je otkriven sredinom decembra 2017. godine, nakon što su informacije dostavljene tužilaštvu u Obrenovcu.

Policija je istragom utvrdila da je na jednoj parceli pronađeno je oko 26.000 kilograma zakopanog otpada, od kog je najveći deo bio opasan.

Na drugoj lokaciji u istom selu pronađeno je 60 metalnih buradi od po 180 litara i pet plastičnih kanistera od po 400 litara punih visokorizicnih toksicnih supstanci.

Među materijama otkrivenim u ovom otpadu bili su toksičan i kancerogen benzen, toluen, ksilen, jedinjenja sa cikloheksanima koja nisu kancerogena, ali su mutagena, oleamidi…

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE