Obrenovac, 31.05.2020

SEDNICA VEĆA GO OBRENOVAC U DRAŽEVCU


Izvor: Tijana Đorđević, Lokalne Novine | Obrenovac, 06.07.2017
Predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković nastavio je tradiciju održavanja sednica veća van teritorije grada
Predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković nastavio je tradiciju održavanja sednica veća van teritorije grada. Danas su, po prvi put, članovi veća zasedali u MZ Draževac, kako bi predstavili izveštaj o svim aktivnostima na teritoriji ove zajednice. Uvodnu reč imao je Saša Vićentijević, predsednik MZ Draževac.
Najpre je izneo probleme koji se odnose na neasfaltirane deonice, a kao primer naveo put prema Baljevcu. Predsednik Čučković je objasnio da ovaj put stavljen u program koji će biti realizovan u budućnosti, a za koji su obezbeđena sredstva u iznosu od 480 miliona dinara.
Radovan Manojlović, pomoćnik predsednika GO Obrenovac, predstavio je i izveštaj o svim izvršenim radovima, ali i onim koji su u planu za drugu polovinu godine.
Od velikog značaja za meštane ovog sela je i ambulanta koja je renovirana prošle godine.
„Uložili smo priličan deo sredstava, ali ta sredstva su beznačajna, koliko smo uređenjem ove ambulante poboljšali kvalitet pružanja zdravstvene zaštite. Od ponedeljka će na raspolaganju biti i lekar, koji će raditi svakog dana puno radno vreme,“ rekao je dr Obrad Isailović, član veća GO Obrenovac zadužen za zdravstvo.
Od 2014. godine su 122 domaćinstva obezbeđena sredstvima iz različitih vidova donacija. Predsednik komisije za poljoprivredu Aleksandar Bogićević dodao je i podatak koji govori o devet kredita na teritoriji Mesne zajednice Draževac.
„Od septembra će u Draževac dva puta nedeljno dolaziti i referent za poljoprivredu, kom se meštani mogu obratiti za bilo koju vrstu problema i pomoći,“ dodao je Bogićević.
Na sednici je pomenut i program koji se tiče mladih u MZ Draževac. Miloš Stanojević, član opštinskog Veća koji se bavi pitanjima kancelarije za mlade, rekao je da u programu „Matursko leto“ učestvuju i perspektivni mladi ljudi sa ovog područja.
Direktor JP za izgradnju Obrenovca Milan Marošanin najavio je nastavak radova od avgusta, ali i asfaltiranje svih deonica koje su urađene kroz pripremu za asfaltiranje.
„Pred nama su nove javne nabavke i novi poslovi vezani za racionalizaciju javne rasvete u vrednosti od 15 miliona dinara, kao i za nove atarske puteve,“ naglasio je u izveštaju Marošanin.
Miloš Stanković, član veća zadužen za sport, predstavio je niz infrastrukturnih radova na području Draževca, jednog  od retkih sa dva fudbalska kluba kao što su FK „Partizan“ i „Tornado“.
U toku sednice aktivno su, kroz analizu drugih tekućih pitanja, učestvovali i članovi saveta Mesne zajednice.
Predsednik Miroslav Čučković je odgovorio na sva pitanja članova, izneo plan o rešavanju problema, ali i najavio nastavak aktivnosti opštinskog  veća u okolnim mesnim zajednicama.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE