Obrenovac, 28.02.2020

Ovde ─çete na─çi kona─Źan spisak svih slu┼żbi gde mo┼żete da overite bilo koji dokument u va┼íem gradu


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 09.05.2017.

Foto:Dejan Briza / RAS Srbija


´╗┐

Ministarstvo pravde izradilo je Adresar za overu potpisa, prepisa i rukopisa preko kog gra─Ĺani mogu da na brz i efikasan na─Źin do─Ĺu do informacija kod kog javnog bele┼żnika, suda ili opštinske uprave mogu da overe svoje dokumente, saospsteno je iz tog ministarstva.

Unosom naziva grada ili opštine ─çirili─çnim pismom u Adresar gra─Ĺani dobijaju naziv, adrese i brojeve telefona organa u kojima mogu da overe potpis, prepis ili rukopis. Adresaru za overu potpisa, prepisa i rukopisa mo┼żete pristiti i klikom OVDE.

Adresaru je mogu─çe pristupiti na internet prezentaciji Ministarstva pravde i na zvani─Źnom nalogu ministarstva na društvenoj mre┼żi Fejsbuk.

Poslovi overe potpisa, prepisa i rukopisa su od 1. marta ove godine prešli u isklju─Źivu nadle┼żnost javnih bele┼żnika u gradovima i opštinama za ─Źije su podru─Źje javni bele┼żnici izabrani.

U gradovima i opštinama u kojima nisu imenovani javni bele┼żnici ove poslove nastavljaju da obavljaju osnovni sudovi, sudske jedinice, prijemne kancelarije osnovnih sudova, kao i opštinske uprave.

U Srbiji danas postoji 166 imenovanih javnih bele┼żnika, dok za podru─Źja 9 osnovnih sudova javni bele┼żnici još nisu imenovani.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE