Obrenovac, 21.09.2019

Ova TRI KRITERIJUMA će odrediti ko će dobiti priliku da bude profesionalni vojnik Srbije


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 20.06.2017.
Portparol Vojske Srbije i Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić izjavio je da je upravo raspisani konkurs za prijem u radni odnos 675 profesionalnih vojnika dobra prilika za devojke i mladice koji su odslužili vojni rok i koji imaju manje od 30 godina

Foto:Z. Ilić / RAS Srbija
Prema njegovim rečima, konkurs se ove godine razlikuje jer je procedura znatno jednostavnija. Komisije će u svih 34 gradova rangirati najbolje prema tri kriterijuma –školskoj spremi, psihološkoj proceni i zdravstvenim pregledima.

- Već na jesen ocekuje se potpisivanje prvih ugovora. Kandidati koji ne budu izabrani novu šansu imaće u septembru - dodao je on u izjavi za RTS.

Vojska ima plan da u 2017. brojno stanje svojih jedinica uveca za oko 2.000.

Govoreći o medunarodnim vežbama u kojima učestvuje Vojska Srbije, Krivokapić je rekao da je završena vežba "Slovensko bratstvo" u Belorusiji i da je u toku "Platinasti vuk" u bazi "Jug" kod Bujanovca.

Sve vežbe imaju isti cilj, a to je unapredenje sposobnosti, rekao je Krivokapić, istakavši da naši vojnici rade po istim taktikama i procedurama kao i ostali na rešavanju zadataka.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE