Obrenovac, 22.01.2020

Postavljene nove žardinjere u centru grada


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 03.04.2019.
Nastavljeno je prolećno uređenje Obrenovca

Foto:lokalnenovine.rs
Javno komunalno preduzeće ”Obrenovac” nastavlja akciju uređenja grada i zelenih površina. Nakon što su ofarbani boksovi za kontejnere, usledilo je farbanje žardinjera po centru grada i ozelenjavanje Glavne ulice.

"U Ulici Miloša Obrenovića postavljamo nove žardinjere koje su uvežene iz Italije i zapremine su 500 litara. U njima sadimo sadnice lovor višnje. One su visoke oko tri metra, jako su kvalitetne i nadam se da će se dopasti Obrenovčanima. Planirano je da žardinjere budu postavljene u centralnom delu grada, a sledeće godine ćemo nastaviti sa postavljanjem i na ostalim delovima trotoara gde je to moguće, to jest, gde nije parking", rekla je Suzana Paunović iz JKP ”Obrenovac”.

Jelena Tucaković iz Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine objasnila je iz kog razloga u Glavnoj ulici nije moguć klasičan način ozelenjavanja.

"Ozelenjavanje pojedinih ulica nekada nije moguće klasičnim vidom ozelenjavanja, odnosno sadnjom drvorednih sadnica iz prostog razloga jer postoji veliki broj infrastrukturnih objekata pod zemljom. Takav slučaj je i sa Ulicom Miloša Obrenovića", kazala je Tucaković.

"Mi, pejzažni arhitekti JPZŽS i JKP došli smo na ideju da se, po ugledu na evropske gradove kao što je Barselona, LJubljana i od prošle godine Balkanska ulica, postave velike žardinjere gde bi se sadile velike sadnice", dodala je Tucaković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE