Obrenovac, 19.06.2019

GRAD PRAVI SPISAK SVIH OZNAKA NA PUTEVIMA


Izvor: Novosti.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 15.10.2018.
Gde u Beogradu fale saobraćajni znakovi, a gde ih ima viška?

Foto:Pixabay
Da bi imali tačan uvid koji saobraćajni znak se nalazi na određenom mestu i u kakvom je stanju, Sekretarijat za saobraćaj doneo je odluku da se napravi katastar saobraćajne signalizacije. Spisak svih znakova trebalo bi da pomogne stručnjacima u efikasnijem i kvalitetnijem upravljanju putnom infrastrukturom.

Znaci "stop" koji su postojali, a onda iščezli, oboreni i uništeni znaci za jednosmernu ulicu, godinama muče i građane, ali i putare.

Jedni šalju prijave, jer je bezbednost vozača i pešaka ugrožena, a drugi pre postavljanja novog znaka moraju nekoliko puta da izlaze na teren da utvrde koji znak fali, a onda da se vraćaju i ponovo postavljaju nedostajuću signalizaciju, pišu Večernje novosti.

Zato će Sekretarijat za saobraćaj da popiše svu saobraćajnu signalizaciju i opremu na delu ulične mreže Beograda, u ukupnoj dužini od 400,5 kilometara.

Cilj izrade katastra je formiranje baze podataka o stanju saobraćajne signalizacije i opreme na uličnoj mreži Beograda, radi precizne evidencije imovine grada i kvalitetnijeg održavanja saobraćajne signalizacije i opreme.

Pravljenje ovakvog spiska, prilika je i da se uoče nepravilnosti na terenu, a onda i isprave.

Katastar saobraćajne signalizacije biće deo jedinstvene evidencije saobraćajno-tehničkih mera u okviru digitalne saobraćajne karte grada Beograda, informacione osnove za upravljanje saobraćajem i dinamičke karte saobraćajnice.

Inače, Sekretarijat za saobraćaj je u 2017. godini završio prvu fazu pripreme katastra, kojom je snimljeno 150 kilometara ulične mreže.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE