Obrenovac, 21.09.2019

Obilazak za┼íti─çenih podru─Źja na teritoriji op┼ítine Obrenovac


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 05.10.2017.
Za┼íti─çena podru─Źja predstavljaju nasle─Ĺe Srbije i dom mnogim biljnim i ┼żivotinjskim vrstama...

Foto:Printscreen


´╗┐

Kako bi se najmla─Ĺi Obrenov─Źani upoznali bolje sa prirodnim draguljima našeg grada, sprovodi se Program edukacije i prezentacije zašti─çenih podru─Źja. On se realizuje u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu ┼żivotne sredine grada Beograda.

 Obrenova─Źkim školama pru┼żena je prilika da obi─Ĺu ZP“Obrenova─Źki Zabran“ i ZP“grupa stabala hrasta lu┼żnjaka-Jozi─ça koliba“. Prevoz za u─Źenike je organizovan. Neophodno je da se škola obrati najmanje sedam dana ranije, kako bi se ugovorili sa izabranim prevoznikom za tra┼żeni termin. Prevoznik je saobra─çajno preduze─çe „Transjug“.

 OŠ „┼Żivojin Peri─ç“ iz Stublina je 29. septembra posetila ZP“Obrenova─Źki Zabran“. Nakon kvalitetnog boravka u prirodi, šetnje trim stazom i ostalih aktivnosti, u─Źenici su obišli Arboretum.

 Razvoj turizma u zašti─çenim podru─Źjima uskla─Ĺen je sa na─Źelima zaštite prirode. Opremanje Zabrana turisti─Źkom infrastrukturom kao što je mobilijar za izletnike, mesta za roštiljanje, staze za šetnju, trim staza, informacione table, ponton za sportsko-rekreativne aktivnosti, planirana osmatra─Źnica i drugi elementi dodatno ulepšaju sate provedene pred reke. Osim toga, omogu─çen je pristup svim delovima zašti─çenog podru─Źja. Time se podsti─Źe ┼żelja kod Obrenov─Źana da se bolje upoznaju sa svojom okolinom i sa─Źuvaju prirodno okru┼żenje. I sam Program Ujedinjenih nacija za razvoj(UNDP) aktivno podr┼żava razvoj turizma i rekreacije u zašti─çenim podru─Źjima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE