Obrenovac, 21.09.2019

Me─Ĺunarodni ekspert za programe hitne pomo─çi posetio Prihvatni centar u Obrenovcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.08.2017
Gospodin Andreas Pap se u Prihvatnom centru u Obrenovcu upoznao sa aktivnostima koje SOS De─Źija sela Srbija sprovode u okviru programa urgentne pomo─çi izbeglicama ÔÇ×SolidarnostÔÇť


´╗┐

Delegacija Me─Ĺunarodne organizacije SOS De─Źija sela, predvo─Ĺena gospodinom Andreasom Papom, internacionalnim direktorom Globalne hitne pomo─çi (Global Emergency Relief) Me─Ĺunarodne organizacije SOS De─Źija sela u poseti je lokacijama u Srbiji na kojima SOS De─Źija sela Srbija pru┼żaju pomo─ç i podršku izbeglicama.

 Gospodin Pap je deset godina radio za Lekare baz granica, na pozicijama – koordinator projekata; bio je šef misije u Sudanu, Somaliji, Keniji, Iraku; menad┼żer za ljudske resurse; direktor operacija za Austriju. Vanredni je profesor na Webster Univerzitetu u Be─Źu kao predava─Ź za internacionalne me─Ĺunarodne organizacije. Za Me─Ĺunarodnu organizaciju SOS De─Źija sela radi od marta 2015. godine.

U okviru ove posete gospodin Andreas Pap posetio je i Prihvatni centar  u Obrenovcu kako bi se upoznao sa aktivnostima koje SOS De─Źija sela Srbija sprovode u okviru programa urgentne pomo─çi izbeglicama „Solidarnost“.

Program urgentne pomo─çi “Solidarnost” pokrenut je u avgustu 2015. godine, sa ciljem pru┼żanja materijalne pomo─ç i psihosocijalne podrške deci i porodicama, izbeglicama sa Bliskog Istoka, na njihovom putu kroz Srbiju.

Gospodin Andreas Pap naveo je da su SOS De─Źija sela organizacija koja na više na─Źina pru┼ża pomo─ç i podršku deci i porodicama izbeglica. Pre svega SOS De─Źija sela obezbedila su: Sigurna mesta za decu, Kutak za majke i bebe, Porodi─Źni kutak , Kutak za mlade, IT Kutak, podršku “Super autobusa” i timova za zaštitu dece, materijalnu i nematerijalnu pomo─ç i psiho-socijalnu podršku za korisnike, podršku nadle┼żnim dr┼żavnim institucijama i lokalnim zajednicama  kroz ja─Źanje njihovih kapaciteta za odgovor na izbegli─Źku krizu.

Pristup informacijama, kao i komunikacija sa ─Źlanovima porodice od kojih su razdvojeni, od izuzetnog su zna─Źaja za izbeglice u tranzitu kroz Srbiju. Zbog toga su SOS De─Źija sela na na klju─Źnim lokacijama omogu─çila pristup Internetu i u nekoliko prihvatnih centara otvorila IT Kutke, u kojima je obezbe─Ĺen pristup ra─Źunarima, punjenju mobilnih telefona i Internetu, uz podršku stru─Źnih lica i radi dvanaest sati dnevno.

Za vreme svog boravka u Srbiji, Pap ─çe se susresti sa predstavnicima Komeserijata za izbeglice i migracije Srbije, UNICEF-a, ECHO-a i Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i bora─Źka pitanja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE