Obrenovac, 11.08.2020

Po─Źela je nova PAKLENA NEDELJA ZA VOZA─îE


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 09.05.2017.

Foto:D. Milenkovi─ç / RAS Srbija


´╗┐

Saobra─çajna policija ─çe u okviru obele┼żavanja ─îetvrte svetske nedelje bezbednosti saobra─çaja na putevima od ju─Źe do 14. maja poja─Źano kontrolisati brzinu kretanja vozila, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbija.

─îetvrta svetska nedelja bezbednosti saobra─çaja na putevima, koja se sprovodi pod okriljem UN, ove godine obele┼żava se pod sloganom "Uspori i sa─Źuvaj ┼żivote" i usmerena je ka podizanju svesti gra─Ĺana da je neprilago─Ĺena brzina jedan od klju─Źnih uzroka saobra─çajnih nezgoda sa poginulim i povre─Ĺenim licima.

MUP je naveo da ─çe Uprava saobra─çajne policije u maju sprovoditi i akciju "Blic maraton", tokom koje ─çe 24 sata neprekidno biti anga┼żovani svi raspolo┼żivi ure─Ĺaji za merenje brzine kretanja i pozvao gra─Ĺane da uka┼żu na lokacije na kojima je, po njihovoj oceni, ugro┼żena bezbednosti u─Źesnika u saobra─çaju zbog brzine kretanja vozila.

Podatke o lokacijama gra─Ĺani mogu slati tokom ove nedelje na adresu usp@mup.gov.rs.

Saobra─çajna policija ─çe tokom akcije "Blic maraton" na predlo┼żenim lokacijama meriti brzinu ru─Źnim radarima i ure─Ĺajima za merenje brzine u vozilima bez obele┼żja policije "presreta─Źima".

Kontrola brzine kretanja ─çe se obavljati i bez zaustavljanja vozila na mestu prekršaja.

Ukoliko voza─Ź koji prekora─Źi dozvoljenu brzinu ne bude zaustavljen na licu mesta, vlasniku vozila ─çe biti dostavljena verodostojna isprava o prekršaju sa pozivom da plati propisanu kaznu ili da nadle┼żnoj organizacionoj jedinici MUP-a dostavi podatke o licu koje je u─Źinilo prekršaj.

MUP je naveo da je tokom prethodne akcije "Blic maraton" 19. aprila radarima dokumentovano 3.127 prekršaja, piše u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE