Obrenovac, 12.08.2020

Od 1. novembra kartice za popuste penzionerima u Beogradu


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 30.10.2017
Gradska opština Obrenovac je partner ovog projekta, te će penzioneri formulare popunjavati u zgradi opštine.- rekao je predsednik GO Obrenovac,Miroslav Čučković
Penzioneri u Beogradu će od 1. novembra moći da koriste personalizovane senior kartice kojima će ostvarivati brojne popuste pri plaćanjima, najavio je gradonačelnik Siniša Mali.

U prisustvu premijerke Ane Brnabić, koja je penzionerki Slobodanki Jocić uručila prvu karticu, Mali je zahvalio penzionerima na svemu što su učinili i naveo da će do kraja godine biti otvorena još dva kluba za stare na Vračaru i Batajnici.

"Želimo da sve penzionere učlanimo u jedan zajednički klub seniora, a takvih penzionera ima preko 400.000 u Beogradu", rekao je Mali u Sava centru.

On je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ideji i sprovedenim reformama koje su omogućile da se danas govori o povećanju penzija i različitim benefitima za penzionere.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković je kazao da se veliki broj privatnih kompanija iz Obrenovca prijavio da učestvuje u ovom projektu.

- Gradska opština Obrenovac je partner ovog projekta, te će penzioneri formulare popunjavati u zgradi opštine. Na našoj teritoriji ima 13 000 penzionera i svi oni će biti u prilici da koriste blagodeti javnih službi, ustanova i privatnih kompanija za popuste koji su za njih ostvareni. Naša briga o penzionerima nije samo kroz povećanje penzija, nego kroz niz akcija koje kao lokalna zajednica, kroz pokroviteljstvo države, sprovodimo da bismo dali značaj najstarijoj populaciji, ljudima koji su gradili Obrenovac i Srbiju i koji su zaista ovu stvar zaslužili – rekao je Čučković.

Dr Obrad Isailović, član Veća Gradske opštine Obrenovac, je istakao da je ovo još jedan vid brige o najstarijima.

- Penzioneri, na ovaj način, mogu da ostvare najviše popusta na proizvode mešovite robe, a sam popust će iznosti oko 10 posto, međutim tu su i popusti na zdravstvene usluge, frizerske usluge, zanatske usluge i slično. Ovo je jedan vid akcije koju smo započeli prošle godine sa besplatnim izletima za penzionere svake nedelje – rekao je Isailović.

Na osnovu personalizovane senior kartice najstariji sugrađani prilikom kupovine moći će da ostvare brojne popuste, a prema najavama, prvu benefit karticu prestonički penzioneri dobiju potpuno besplatno.

Tom karticom, penzioneri će imati mogućnost da ostvare uštede, jer će kupovina na sniženjima biti dostupna na velikom broju prodajnih mesta, a iz Grada očekuju da će se tek širiti mreža trgovaca kod kojih će po nižim cenama moći da se pazari uz senior karticu.

Kroz karticu će penzioneri moći da dobiju informacije o brojnim popustima koje Grad nudi ovoj starosnoj grupi sugrađana, a biće moguća i pretraga baze prodavnica na sajtu kartice za penzionere.

Grad Beograd će snositi sve troškove izrade i distribucije kartice.

Ovu karticu od 1. novembra penzioneri će moći da podignu u gradskim opštinama, klubovima za stare ili im može stići na kućnu adresu. Popuste penzionerima pružaće pored trgovina i brojne turističke organizacije, ambulante, apoteke i slično. 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE