Obrenovac, 17.02.2019

DOBRE VESTI ZA PACIJENTE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 29.06.2018.
Domove zdravlja očekuje velika promena, rešava se najveći problem

Foto:Alo!/Masanori Jošida
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da je zajedno sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem zakazao za narednu nedelju sastanak sa svim direktorima domova zdravlja u Beogradu, jer mnogi domovi zdravlja ne rešavaju probleme pacijenata već ih samo "prosleđuju u druge ustanove".

"Imamo domove zdravlja koji vrhunski rade i one u kojima postoje problemi. Bio sam nedavno u Domu zdravlja u Dimitrovgradu gde sami zbrinu 90 odsto pacijenata, a manje od 10 odsto pacijenata šalju u druge ustanove. Imate domove zdravlja koji samo štancuju upute i pacijente šalju dalju", rekao je ministar za TV Prva.

On je rekao da se taj problem mora rešiti, te je za sledeću nedelju, zajedno sa gradonačelnikom Beograda zakao sastanak svim direktorima domovima zdravlja, kako bi se to promenilo.

"Svako mora da odradi svoj deo posla da bi sistem funkcionisao", rekao je Lončar i dodao da nije dovoljno da samo država ulaže u opremu.

On se osvrnuo i na lošu organizaciju posla na ortopediju u Opštoj bolnici u Kruševcu, gde je tokom posete toj zdravstvenoj ustanovi video da su u jednom danu zakazane sve kontrole pacijenata, da je troje lekara pušteno da odu na godišnji odmor, dok su ostali bili u operacionim salama.

Načelnici odeljenja, kako je rekao, moraju da znaju šta im se dešava na odeljenjima, jer je to njihova obaveza i za to primaju platu.

"Sada je postavljen sistem tako da svaki dan dobijam izveštaj i slike i gužvi više nema. Nije dovoljno samo da država da ulaže u opremu, mora svako svoj deo posla da odradi", rekao je ministar.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE