Obrenovac, 21.01.2019

PAPIR VIŠE NIJE POTREBAN


Izvor: Večernje Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 29.05.2018.
Dokumentaciju potrebnu za otvaranje računa firme mogu bankama da dostavljaju i u elektronskoj formi

Foto:Tanjug
Dokumentaciju potrebnu za otvaranje računa firme mogu bankama da dostavljaju i u elektronskoj formi, što je omogućeno propisima još od 2015, potvrdila je u ponedeljak NBS.

"Postojeći propisi omogućavaju da se potrebna dokumentacija, prilikom otvaranja računa u banci, dostavlja i u elektronskoj formi", ističu u NBS.

Na bankama je, kako navode, da iskoriste opcije koje im propisi NBS nude i da primenom tih propisa olakšaju proceduru otvaranja računa pravnim licima i preduzetnicima, kako u interesu svojih korisnika, tako i u interesu veće konkurentnosti banaka na tržištu.

"Odlukom o uslovima i načinu otvaranja, vođenja i gašenja tekućih računa, koja je na snazi još od 2015, jasno je propisano da preduzeća i preduzetnici ne moraju dostaviti banci rešenje o upisu u registar, ako im je banka u predugovornoj fazi pružila informaciju da će potrebne podatke preuzeti elektronski od organizacije nadležne za vođenje registra privrednih subjekata. Pravna lica kojabanci dostavljaju rešenja o upisu u registar, nisu dužna da ih dostave u papirnom obliku, već ovo rešenje svakako mogu dostaviti i u formi elektronskog dokumenta", navodi se u saopštenju.

PODRŠKA

"NBS nastoji da podrži i podstakne korišćenje savremenih tehnologija kod usluga koje pružaju banke, pre svega imajući u vidu potrebe korisnika finansijskih usluga i zahteve 21. veka da se usluga pruži kvalitetno i na što jednostavniji, brži i efikasniji način", ističu u NBS.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE