Obrenovac, 20.05.2019

VLASNICI PASA, OBRATITE PAŽNJU


Izvor: Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 08.06.2018.
Ako šetate svog ljubimca i ne uradite OVO, platićete ogromnu kaznu!

Foto:Beoinfo/Alo/Nenad Vujanović
Zbog učestalih prijava kršenja komunalnog reda od strane nesavesnih vlasnika pasa, nadležni su najavili strogu kontrolu. Mesto od kojeg će se krenuti je Tašmajdanski park.

"Jedno od najlepših mesta u Beogradu je Tašmajdan. Tu imamo kombinovani park, jednu od najlepših fontana u gradu, fitnes park, trim-stazu i park za kućne ljubimce. Iako svako ima svoje mesto, pojedinci krše pravila i tako ugrožavaju druge. Vlasnici kućnih ljubimaca puštaju ljubimce po celom parku i u delu u kojem se igraju deca. Zbog toga se građani sve češće žale na nesavesne vlasnike pasa, koji koriste prostor namenjen najmlađima", kaže Darko Glavaš, v. d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnose sa građanima.

Prema njegovim rečima, od vikenda počinje akcija uvođenje komunalnog reda. Prvi korak je opomena.

"Komunalna inspekcija Grada Beograda upozoravaće vlasnike na to da ljubimce šetaju na povocu, a veće pse sa korpom, i da koriste deo parka namenjen ljubimcima. Takođe, biće opominjani i oni koji ne očiste za svojim ljubimcem. Ukoliko i nakon opomene nastave sa kršenjem komunalnog reda, biće sankcionisani", kaže Glavaš i dodaje da je Grad Beograd napravio park za kućne ljubimce, u kojem imaju sve što je potrebno, uključujući i česmu.

"Ljubimci, naravno, mogu da idu po celom parku, ali vlasnici treba da poštuju pravila. To je odgovorno vlasništvo, koje, osim redovnog vakcinisanja i čipovanja, podrazumeva i poštovanje drugih", kaže Glavaš i dodaje da je problem čišćenja za ljubimcima najveći.

"Ekipe „Gradskog zelenila“ i „Čistoće“ čiste, ali niti je to njihova obaveza, niti mogu da počiste koliko nesavesni vlasnici mogu da naprave nered. Zato ćemo intenzivirati kontrolu", kaže Glavaš i dodaje da će se posle Tašmajdana kontrola intenzivirati i u ostalim parkovima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE