Obrenovac, 18.01.2020

POŽAR NA BARIČKOJ ADI


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.10.2018.
MALI LAZAR (12) PRVI STIGAO SA SVOJIM OCEM I JUNAČKI SE BORIO SA VATROM!

Foto:Printscreen
Naš sugrađnin Goran Šehović, odlučan da nedeljno popodne provede sa porodicom na Savi, bio je svedok junačkog gesta dvanaestogodišnjeg dečaka. Naime, vožnju čamcem Šehović je prekinuo ugledavši gust dim na Baričkoj adi. Nakon što je prišao obali, uočio je paljevine na tri mesta i jednog čoveka i dete, kako se bore da kofama ugase vatru koja se već polako širila.

Iako im se Goran vrlo brzo pridružio, očigledno je bilo da njihov napor neće biti dovoljan pa su odlučili da pozovu vatrogasce. Fascinantna je bila u tom trenutku borba malog Lazara Ćirića koji se junački, bosonog, borio sa kofama i vatrom. Još fascinantnije je bilo kada je Goran saznao da dečak ima samo 12 godina.

On i njegov otac Ćira su prvi ugledali požar sa obale i bez oklevanja pristupili gašenju. Goran je morao da krene svojim čamcem po vatrogasce, a Lazar je sa ocem junački nastavio da neumorno puni, nosi kofe i gasi vatru.

Vatrogasci su u poslednjem trenutku sprečili širenje požara, koji je mogao da ima teške posledice za adu, a mi smo dobili još jednog pravog malog junaka.

Bravo, Lazare!

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE