Obrenovac, 18.01.2020

Prva Balkanska izložba sitnih životinja


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 09.12.2018.
Izložba sitnih životinja, koja je otvorena u petak, danas ulazi u svoju završnicu

Foto:Printscreen
Obrenovac je ovog vikenda ugostio preko 200 izlagača iz Hrvatske, Crne Gore, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Grčke i Bugarske. Prva Balkanska izložba sitnih životinja bila je idealna prilika za okupljanje ljubitelja golubova, živine, kunića i ostalih vrsta.

„Prvi put se u Srbiji organizuje Balkanska izložba. Ovo je ujedno druga izložba Saveza živinara Republike Srbije i osma izložba Udruženja „Obrenovac 2011“, rekao je organizator izložbe Radomir Erić.

U naš grad stiglo je više od 60 kunića, kako iz Crne Gore, tako i iz Bosne i Hercegovine i drugih krajeva. Izloženo je preko 800 golubova, među kojima je bilo i retkih vrsta kao što su perikeri golubovi, za čije prisustvo su se pobrinuli gosti iz Grčke.

Izložba je organizovana uz podršku Gradske opštine Obrenovac i Balkanskog saveza sitnih životinja koji je nedavno osnovan.

„Balkanski savez osnovan je od strane Saveza živinara Republike Srbije, naših drugara iz Republike Srpske i udruženja iz Crne Gore. Polako nam se priključuju ostala udruženja i ostali savezi. Trenutno u savezu imamo 96 udruženja, odnosno 90 naših i šest iz Republike Srpske“, kazao je Erić.

Za poslednji dan izložbe osmišljen je nešto drugačiji koncept, pa će na platou ispred Hotela u Obrenovcu biti organizovana velika berza sitnih životinja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE