Obrenovac, 22.08.2019

Završni radovi na pešačko-biciklističkoj stazi u Topolicama


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 23.10.2018.
Po završetku radova na izgradnji pešačko biciklističke staze biće postavljena i nova javna rasveta

Foto:@Cuckovicm
U naselju Topolice sredinom prolog meseca započeta je izgradnja nove pešačko-biciklističke staze. Staza će se prostirati duž naselja uz kanal Kupinac, biće spojena mostićem do popularne ”Cevke” sve do ulice Kralja Aleksandra.

Radovi ulaze u svoju završnu fazu, a vrednost investicije iznosi 6,2 miliona dinara, objasnio je Božidar Mijalković, izvršni direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca.

"Dužina staze je 550 metara, izvode se asfalterski radovi, a biće postavljena i horizontalna i vertikalna signalizacija", rekao je Mijalković i dodao da je na ovom prostoru u planu postavljanje sadržaja sportsko rekrativnog karaktera.

U to da radovi teku predviđenom dinamikom uverio se i predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković.

"Opština Obrenovac odgovorno prilazi svim svojim projektima, pre svega u saradnji sa privatnim investitorima koji su ovde imali svoj interes da ostvare svoja ulaganja kao što je češki tržni centar i kao što je bolnica u okviru spa centra. Naša obaveza je da uredimo ovu okolinu. Raduje nas što će svi stanovnici koji imaju potrebu da dođu do tih objekata i do ”Cevke” imati mogućnost bezbednijeg prilaska", ističe Čučković i najavljuje da će, od sledeće godine, ovaj prostor imati direktnu vezu i sa vašarištem, to jest stadionom i parkom Arboretum.

"Obećali smo da će ulaz u Obrenovac biti lepši, i uz akva park i uz uređenje svih objekata, mislim da će Obrenovac dobiti fizionomiju jednog modernog evropskog gradića", dodao je on.

Po završetku radova na izgradnji pešačko biciklističke staze biće postavljena i nova javna rasveta, a iz Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine navode da će sledeće godine, na ovom prostoru biti zasađeno još dve stotine novih sadnica.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE