Obrenovac, 30.07.2021

100 GODINA PČELARSKOG DRUŠTVA 'OBRENOVAC'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.01.2019.
Godinu obeležavanja jubileja pčelari sa teritorije naše opštine otpočeli su svečanom skupštinom, odabirom rukovodstva i dodelom priznanja

Foto:Printscreen
Društvo pčelara „Obrenovac“ u novu 2019. godinu ušlo je sa dodatnim razlogom za slavlje. Naime, ovo udruženje obeležava 100 godina postojanja, zbog čega će biti organizovan niz različitih aktivnosti.

Skupština na kojoj je izabrano rukovodstvo samo je prva u nizu pomenutih dešavanja. Funkciju predsednika će i naredne dve godine obavljati Branislav Vilotić, dok je za potpredsednika izabran Dejan Kamber.

 „Ovaj svečani ručak povodom stogodišnjice je zapravo uvod u celu godinu obeležavanja organizovanog pčelarenja u našoj opštini. Imaćemo uskoro i jedno predavanje otvorenog tipa, dakle, i za građanstvo, imaćemo sadnju medonosnog bilja. Videćemo da i to bude simbolično, 100 sadnica na nekoliko lokacija. Duplo su povećane subvencije za pomoć i podršku pčelarima, tako da ćemo pristupiti i nabavci rojeva za polaznike škole pčelarstva, nabavci matica za članove društva“, rekao je Branislav Vilotić, predsednik Društva pčelara „Obrenovac“.

Društvo trenutno čini 120 pčelara, a lepa vest je da se mladi sve više interesuju za rad u pčelinjaku. Njima su na raspolaganju škole pčelarstva, ali i iskustvo starijih članova.

Društvo pčelara „Obrenovac“ ovom prilikom podelilo je zahvalnice predstavnicima Gradske opštine Obrenovac, Ministarstva poljoprivrede i svima koji su doprineli funkcionisanju ovog društva.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE