Obrenovac, 15.02.2019

KO JE NAJVE─ćI PORESKI DU┼ŻNIK U BEOGRADU?


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 25.01.2018.
Prestonici duguju 14 milijardi dinara

Foto:Profimedia


´╗┐

Beogradska preduze─ça su krajem prošle godine ukupno dugovala na ime poreza na imovinu, lokalne komunalne takse i naknade za koriš─çenje gra─Ĺevinskog zemljišta 14 milijardi dinara, a najve─çi du┼żnik od firmi koje rade je Poljoprivredna korporacija "Beograd" ─Źije su neizmirene obaveze oko 650 miliona dinara, objavila je Uprava javnih prihoda grada Beograda.

Drugi najve─çi poreski du┼żnik, prema objavljenom spisku od oko 150 preduze─ça, je Novinsko izdava─Źko preduze─çe kompanija "Borba" sa dugom od skoro 560 miliona dinara, a tre─çi je centar "Sava" koji na ime javnih prihoda iz nadle┼żnosti lokalnih samouprava duguje oko 559 miliona dinara.

Dug društva sa ograni─Źenom odgovornoš─çu "Arena" (sportska hala) na Novom Beogradu za 2017. godinu iznosi skoro 300 miliona dinara.

Rekorder po dugu od preduze─ça koja su u ste─Źaju je fabrika "Ivo Lola Ribar" koja ima neizmirene poreske obaveze od oko 974 miliona dinara. Sledi Industrija mašina i traktora (IMT) sa dugom od 875 miliona dinara, a zatim Prva srpska fabrika še─çera "Dimitrije Tucovi─ç" ─Źije su neizmirene obaveze 618 miliona dinara.

Galenika koja je prodata prošle godine ima poreski dug prema gradu Beogradu od oko 321 milion dinara.

Kompanija "Progres", koja se bavi spoljnom i unutrašnjom trgovinom i u reogranizaciji je, duguje oko 275 miliona dinara, Internacional CG u ste─Źaju (Geneks) oko 480 miliona, Industrija motora Rakovica 264 miliona, preduze─çe Trudbenik gradnja u ste─Źaju 242 miliona, a Jugoslovenska izvozna i kreditna banka u ste─Źaju 226 miliona dinara.

Preduze─çe "Mostogradnja" u reorganizaciji duguje 169 miliona dinara, javno preduze─çe Direkcija za gradjevinsko zemljište i izgradnju Beograda 164 miliona, akcionarsko društvo za novinsko-izdava─Źku i grafi─Źku delatnost "Politika" 141 miliona, a Verano motors u ste─Źaju 131 milion dinara.

Vaterpolo klub "Partizan" nije izmirio poreske obaveze prema gradu Beogradu u iznosu od 30 miliona dinara, fudbalski klub "Crvena zvezda" duguje 37 miliona, a Sportski centar na Novom Beogradu 35 miliona dinara.

Na spisak du┼żnika dospeo je i Zavod za izgradnju grada Beograda sa dugom od 35 miliona dinara.

Poreske obaveze redovno ne izmiruje ni Crveni krst Srbije koji je du┼żan oko 56 miliona dinara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE