Obrenovac, 20.01.2020

PODRŠKA RODITELJIMA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 19.12.2018.
Za blizance Beograd izdvaja još po 50.000 dinara

Foto:Pixabay
Zahvaljujući dobrojsocijalnoj politici i uštedama u budžetu, Grad Beograd je odlučio da majkama koje dobiju blizance obezbedi dodatno novčano davanje od 50.000 dinara, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Kako je pojasnio, reč je o Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji grada, koji je na jučerašnjoj sednici usvojilo Gradsko veće.

Ovaj vid pomoći, kako je saopštio Beoinfo, predložio je Sekretarijat za socijalnu zaštitu, a naći će se na dnevnom redu sednice Skupštine grada u petak, 21. decembra.

- Grad Beograd kontinuirano sprovodi odgovornu socijalnu politiku u cilju podsticanja rađanja, kao i podrške roditeljima i porodiljama. Nastavljamo da pomažemo onima kojima je pomoć potrebna, a sigurno je da je porodicama koje dobiju blizance svaka pomoć dobrodošla. Ovo je još jedan vid podrške, a Grad Beograd na ovaj način proširuje listu novčanih davanja. Pružamo koliko možemo i želja nam je da sa ovakvim, ali i dodatnim oblicima pomoći nastavimo - naglasio je Vesić.

On je istakao da je grad finansijski stabilan, te da se sva prava koja građani ostvaruju izmiruju redovno.

Prema njegovim rečima, zahtevi za sva novčana davanja Grada Beograda porodiljama mogu se podneti elektronskim putem preko portala E-beba još u porodilištu.

Predaja zahteva vrši se i preko pisarnice Gradske uprave radnim danima od 7.30 do 15.30 časova u Ulici 27. marta 43-45. Prilikom podnošenja zahteva, potrebno je doneti očitanu ličnu kartu, a svu ostalu dokumentaciju zaposleni pribavljaju po službenoj dužnosti.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE