Obrenovac, 17.02.2019

Obrenovac ima ─Źarobnjaka prosvete


Izvor: noizz.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 09.02.2018.
Iako u Osnovnoj ┼íkoli ÔÇ×Posavski partizaniÔÇť predaje matematiku i informatiku, Predrag Vukosavljevi─ç je omiljeni nastavnik, ─Źija predavanja pomno i sa odu┼íevljenjem prate u─Źenici od petog do osmog razreda

Foto:Privatna arhiva


´╗┐

─îarobnjak prosvete je epitet koji mu u potpunosti odgovara, jer Vukosavljevi─ç svoj posao do┼żivljava na poseban na─Źin. Osim što se trudi da svojim u─Źenicima prenese potrebna znanja, da ih motiviše i što je najbitnije, uva┼żava mišljenje tih malih, ali svakako velikih ljudi koji ve─ç sada cene njegovu predanost radu i aktivnostima u školi.

Ono ─Źemu Predrag Vukosavljevi─ç daje poseban zna─Źaj jeste to da svi treba da poka┼żu svoju kreativnost i neguju svoja interesovanja. On se trudi da u svemu tome pru┼żi adekvatnu pomo─ç i podršku, pa svoje u─Źenike vodi na Sajam knjiga, a neki su išli i u obilazak RTS-a. Sa decom je okre─Źio celu školu, zajedno su napravili matemati─Źke stepenice, a razlomci se u─Źe uz picu.

Omiljeni nastavnik, ali i kolega, u OŠ „Posavski partizani“ radi ─Źetiri godine, a trenutno je i na master studijama iz oblasti „Informacioni sistemi i matematika“. Redovno prisustvuje stru─Źnim usavršavanjima, nau─Źnim skupovima, seminarima, prou─Źava napredne tehnologije robotike i programiranja jer ┼żeli da ih prilagodi u─Źenicima.

"Kada podu─Źavam i pripremam nastavne materijale za u─Źenike, koristim razli─Źite metode i tehnike primerene predmetu matematika i informatika i ra─Źunarstvo i u─Źenicima kojima predajem. Posebno isti─Źem i poma┼żem u─Źenicima koji rade po IOP-u. Trudim se da prilagodim tempo rada i zadatke razli─Źitim obrazovnim potrebama i mogu─çnostima u─Źenika. U radu navodim u─Źenike da pored date literature, školskog materijala i resursa koriste i savremene veb tehnologije (rešavanje testova na E-zbirci), koriš─çenje softvera „Geogebra“ kako bih ih podstakao i motivisao na dodatni, dopunski rad i predmet koji predajem maksimalno u─Źinim zanimljivim i voljenim.
U cilju prilago─Ĺavanja gradiva u─Źenicima sadr┼żaje nastavnog predmeta povezujem sa primerima iz svakodnevnog ┼żivota.
Nastavu oboga─çujem iskustvima ste─Źenim kroz razli─Źite oblike stru─Źnog usavršavanja.

Aktivno u─Źestvujem u radu tima za zaštitu u─Źenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, vodim aktivno filmsku sekciju koja je dobitnik brojnih nagrada za svoje filmove koje su kroz edukaciju u tehni─Źkim oblastima i umetnosti kreirali ─Ĺaci. Cilj mi je da filmska sekcija škole bude prepoznata široj javnosti i drugim obrazovnim institucijama kao zna─Źajan vid obrazovanja dece kroz tehni─Źke nauke i umetnost“, rekao je o svom pozivu ─Źarobnjak prosvete.

Predrag smatra da je kvalitetno znanje ono koje ─çe deci koristiti u daljem ┼żivotu, a da je dobar nastavnik onaj koji voli svoj posao, poštuje li─Źnost i razli─Źitost svakog u─Źenika li─Źnim primerom u─Źi decu da budu dobri ljudi, profesionalno podu─Źava, unapre─Ĺuje svoja znanja, podsti─Źe razvoj mišljenja u─Źenika, fleksibilan je, dobro je organizovan, kreativan je, timski je igra─Ź, inspiriše.

„Nisam od nastavnika koji misle da je njihov rad na ─Źasu savršen, ali verujem da dobrim pristupom, znanjem i potenciranjem lepog ponašanja, slušanja na ─Źasu i odre─Ĺene doze kreativnosti mo┼że da se uti─Źe na pravilan razvoj i sticanje znanja kod dece posebno kada su prirodne nauke u pitanju“, ka┼że on.

Predrag sigurno nije jedini ─Źarobnjak prosvete u našem gradu, ali je svakako jedan od onih zbog kojih mališani lako dolaze do svih problema matematike i informatike.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE