Obrenovac, 25.08.2019

ZAJEDNI─îKA EDUKACIJA OBRENOVA─îKIH PROFESORA U PETNICI


Izvor: Mirjana Lainovi─ç, Lokalne Novine | Obrenovac, 18.11.2017
Da se u ┼íkolskim klupama i laboratorijama u Petnici mogu na─çi i prosvetni radnici, pokazuje 38 profesora Gimnazije, Poljoprivredno ÔÇô hemijske i Tehni─Źke ┼íkole iz Obrenovca.


´╗┐

Od neke vrste eksperimenta i inovacije u doma─çem obrazovanju,  Istra┼żiva─Źka stanica  Petnica je za veoma kratko vreme postala uobi─Źajena podrška zvani─Źnom školskom sistemu.  Poznata je  po  veoma  interesantnim i kreativnim konkursima   namenjenim  srednjoškolcima iz Srbije i regiona.  

Da se u školskim klupama i laboratorijama u  Petnici mogu na─çi i  prosvetni radnici, pokazuje  38  profesora Gimnazije, Poljoprivredno – hemijske i  Tehni─Źke škole iz Obrenovca.  

Oni ─çe, kroz niz interaktivnih predavanja,  pokušati da unaprede svoje kompetencije u vezi sa razli─Źitim temema, naro─Źito u vezi sa koriš─çenjem modernih tehnologija u nastavi.

U postpoplavnom periodu mnoge škole u našoj opštini su, kroz razli─Źite donacije, opremljene ra─Źunarima, projektorima i tzv. pametnim tablama, ali na┼żalost, još uvek se  neadekvatno  koristi njihov potencijal. Jedan od segmenata obuke u Petnici bi trebalo da doprinese da se to izmeni i samim tim poboljša kvalitet nastavnog procesa.

Tako ─çe tokom boravka u Petnici, naši profesori  pri─Źati o motivaciji nastavnika i u─Źenika, virtualizaciji kao alatu, opasnostima i zaštiti na društvenim mre┼żama, web alatima, kreiranju dobrog ─Źasa i mnogim drugim temama.  Ima─çe priliku da vide kako su opremljeni kabineti za hemiju, biologiju, fiziku, da borave u gluvoj I  oti─Źkoj sobi, da koriste biblioteku.  

Posebna vrednost ove zajedni─Źke edukacije, osim sticanja novih znanja i veština je razmena mišljenja i iskustava ─Źlanova tri prosvetna kolektiva koji u─Źe i vaspitavaju obrenova─Źke srednjoškolce, a to je mo┼żda I najva┼żnije u ovoj lepoj pri─Źi.

Tako je ista ova obuka odr┼żana tokom  4 termina u protekle dve nedelje u Poljoprivredno–hemijskoj školi u Obrenovcu koja je za potrebe predavanja ustupila Istra┼żiva─Źkoj stanici svoj prostor. Za one koji nisu bili u mogu─çnosti da do─Ĺu u Petnicu.

Istra┼żiva─Źka stanica Petnica  otvara vrata samo  radoznalima, otvorenog uma,  spremnima na promene i celo┼żivotno u─Źenje. Bilo da su u─Źenici ili nastavnici u pitanju.

A ako bi nastavnici trebalo da daju primer deci - ovo bi svakako bio jedan od njih.   

O istra┼żiva─Źkoj stanici Petnica videti vise na http://petnica.rs

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE