Obrenovac, 23.02.2020

PRVI KRUG ZAPOÅ LJAVANJA


Izvor: Večernje Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 13.05.2017.
Od 15. maja kreće konkurs za 546 lekara, sestara i tehničara

Foto:G. Srdanov
Ukupno 33 zdravstvene ustanove raspisaće konkurs počev od 15. maja za zapošljavanje 546 lekara, medicinskih sestara i tehničara.

Ovo je zapravo prvi krug zapošljavanja medicinskih radnika prema novom kadrovskom planu Ministarstva zdravlja, a do kraja godine trebalo bi njih ukupno 2.010 da dobije posao u zdravstvenim ustanovama širom Srbije, kako je to još sredinom aprila najavio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Kako pišu "Večerenje novosti" u tom prvom krugu, Klinički centar Kragujevac prima 20 lekara i 40 tehničara, Klinički centar Srbije ukupno 80 medicinara, Klinički centar Vojvodine 55, KC Niš 16, "Tiršova" 11, "Dedinje" 18, Opšta bolnica "Subotica" 19, KBS "Bežanijska kosa" 22, KBC "Zvezdara" 28, Institut za majku i dete 45...

Od 2010 ukupno planiranih novih radnih mesta u zdravstvu do kraja ove godine, 631 je predviđeno za lekare, 30 za farmaceute-biohoemičare i 1.349 za tehničare.

U ovoj podeli radnih knjižica, kako pišu "Novosti", popunjavaće se službe i odeljenja na kojima je manjak lekara, sestara i medicinskih tehničara najveći u odnosu na obim posla.

Koliki je značaj ovog zapošljavanja najbolje ilustruje primer KC Kragujevac. Kako je za "Novosti" rekao direktor Predrag Sazdanović, zbog nedostatka ljudstva ovde se radi pod velikim pritskom i to ponekad i u tri smene. On sada očekuje instaliranje još jednog, četvrtog, linearnog akceleratora do kraja godine, više fizičara za planiranja zračenja, kao i rendgen tehničara. Takođe, mnogo bolje radiće i dečja hirurgija, odeljenje ORL, pedijatrija, onkologija...

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE