Obrenovac, 21.09.2019

Pojačana kontrola nepropisnog parkiranja-konferencija za štampu u GO Obrenovac (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 20.09.2017.
Gradska opština Obrenovac organizovala je konferenciju za štampu, na kojoj je iznela stanje bezbednosti u saobraćaju i najavila akciju suzbijanja nepropisnog parkiranja

Foto:lokalnenovine.rs
U proteklih nekoliko dana, vozila policije i vatrogasne službe nisu mogla da reaguju kada je to bilo neophodno, a sve zbog velikog broja neodgovornih vozača. U narednom periodu će biti preduzete trajne mere, koje podrazumevaju kažnjavanje pri parkiranju vozila na mestima koja za to nisu predviđena.

"Vozilo našeg parking servisa-pauk tehnički nije u mogućnosti da stigne na sva mesta gde su vozila nepropisno parkirana. Građani to zloupotrebljavaju i koriste na veoma loš način, a Obrenovac je paralisan takvom situacijom. Preduzećemo mere koje će biti trajne, od strane naše komunalne inspekcije, a biće vezane za kažnjavanje vozača. Mi iz Gradske opštine Obrenovac apelujemo na sugrađane da obrate pažnju gde parkiraju vozila, da ne ugrožavaju naše službe komunalnog reda, bezbednost u saobraćaju i da se parkiraju samo na obeleženim mestima, " rekao je Mirko Vranešević, predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac.

Iz odeljenja za inspekcijske poslove navode da je uočeno više mesta na kojima postoji problem parkiranja, ali i da će svi prekršaji biti blagovremeno sankcionisani.

"Komunalna inspekcija će u narednom periodu intenzivirati rad na terenu i daće svoj doprinos u akciji suzbijanja nepropisno parkiranja. Uočili smo kritične tačke na kojima imamo najviše problema, pa će ubuduće komunalni inspektori svakog dana biti na terenu, " najavljuje načelnik odeljenja za inspekcijske poslove u Obrenovcu Svetlana Perišić.

Igor Vujičić, direktor JKP "Parking servis", ističe da će preduzeće, u saradnji sa GO Obrenovac, raditi na povećanju broja raspoloživih parking mesta. On dodaje da nikom nije u interesu kaznena politika, već politika koja se tiče maksimalnog reda u gradu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE