Obrenovac, 28.02.2020

MUP apeluje na roditelje: Prijavite igru 'Plavi kit'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.05.2017
MUP apeluje na sve gra─Ĺane da, ako se sretnu sa igricom 'Plavi kit' u kojoj se deca pozivaju na samopovre─Ĺivanje i samoubistvo, to odmah prijave policiji.


´╗┐

MUP apeluje na sve gra─Ĺane da, ako se sretnu sa igricom "Plavi kit" u kojoj se deca pozivaju na samopovre─Ĺivanje i samoubistvo, to odmah prijave policiji.

"Iako Ministarstvo unutrašnjih poslova u Srbiji nije zabele┼żilo nijedan slu─Źaj koji ima veze sa video igrom 'Plavi kit', koja poti─Źe iz Rusije, pozivamo sve roditelje i nastavnike da razgovaraju sa decom i prate njihove aktivnosti na Internetu, kako bi ih zaštitili od ovog oblika ugro┼żavanja sigurnosti.

Tako─Ĺe, MUP apeluje na medije da posvete adekvatnu pa┼żnju ovoj pojavi, kako bi se na vreme spre─Źile ne┼żeljene posledice u Srbiji.

"Igrica 'Plavi kit' pre svega je usmerena na mla─Ĺu populaciju. U periodu od 50 dana igranja pred decu se postavljaju razli─Źiti zadaci, u po─Źetku manje opasni poput gledanja horor filmova, zatim samopovre─Ĺivanja urezivanjem plavog kita na rukama, a sve se završava pozivom na izvršenje samoubistva", navodi se u saopštenju MUP-a.

"Ova opasna igra prisutna je u mnogim dr┼żavama i zbog nje je navodno stradalo više desetina maloletnika, te ─çe stoga Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije poja─Źati aktivnosti ka smanjenju opasnosti od eventualne pojave igrice 'Plavi kit' u Srbiji", zaklju─Źuju iz MUP-a.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE