Obrenovac, 21.01.2020

Vozačima podeljeni paketi prve pomoći


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 27.02.2019.
Ispred hotela 'Obrenovac' realizovana je prva u nizu akcija predviđenih za 2019. godinu

Foto:lokalnenovine.rs
Članovi Komisije za bezbednost u saobraćaju, zajedno sa patrolom saobraćajne policije, organizovali su ispred hotela "Obrenovac" akciju podele paketa prve pomoći vozačima motornih vozila.

Tom prilikom je predsednik komisije Mirko Vranešević napomenuo da se radi o prvoj u nizu akcija koje će biti organizovane tokom 2019. godine.

"Uz pomoć Sekretarijata Grada Beograda i odeljenja saobraćajne policije Obrenovca sprovodimo ovu akciju. Aktivnosti za ovu godinu usmerene su ka povećanju bezbednosti učesnika u saobraćaju. Ova akcija je osmišljena kako bi probudila svest naših sugrađana o važnosti posedovanja kompleta prve pomoći. Mi činimo sve kako bi došlo do smanjenja broja saobraćajnih nezgoda, ali ukoliko do istih dođe važno je posedovati odgovarajuću opremu u svojim vozilima. Za ovu godinu planiramo i akcije vezane za najmlađe učesnike u saobraćaju, decu predškolskog uzrasta kao i za srednjoškolce koji su budući vozači. Kao i prethodnih godina tu ćemo biti i za bicikliste i sprovodićemo akvtivnosti kako bi povećali bezbednost u saobraćaju za vozače poljoprivrednih mašina", rekao je Vranešević.

On je dodao i podatak da se iz godine u godinu povećava broj registrovanih vozila kako na teritoriji Srbije, tako i na teritoriji opštine Obrenovac i da se upravo zbog toga sprovodi sve više akcija kako bi se povećala bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Miloš Nikolić, načelnik saobraćajnog sektora policijske stanice u Obrenovcu, istakao je da se zahvaljujući edukaciji mladih i redovnim kontrolama broj saobraćajnih nezgoda znatno smanjio.

"U odnosu na isti period prošle godine u prva dva meseca u ovoj godini imamo 70% smanjenja saobraćajnih nezgoda. Nijedno lice u istom periodu nije bilo teško povređeno niti je izgubilo život", kazao je Nikolić i apelovao na vozače da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE