Obrenovac, 20.01.2022

PKS POZIVA PRIVREDNIKE


Izvor: Kurir.rs/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 24.11.2021.
Svi koji se bave turizmom mogu da se prijave za učešće na Ekspo 2020 Dubai

Foto:Jelena Spasić


Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je danas zainteresovane privrednike da do 28. novembra prijave učešće na 5. tematskoj nedelji Svetske izložbe "Ekspo 2020 Dubai" posvećenoj turizmu.

Tematska sedmica "Putovanja i povezanost" traje od 7. do 15. januara, a poziv je namenjen svim kompanijama iz oblasti putovanja, smeštaja, hotelijerstva, uslužnih delatnosti u oblasti zabave, manifestacija, festivala, kulture, sporta, kongresnog turizma, izložbenih prostora, kao i svih vidova transporta ljudi i robe, navedeno je u saopštenju.

Zainteresovane kompanije treba da popune upitnike na engleskom jeziku i da ih pošalju na mejl turizam@pks.rs. Upitnici i ostale neophodne informacije dostupni su na linku https://pks.rs/dubai-expo-2020 "U nedelji koja promoviše putovanja i turističku industriju, očekujemo potpisivanje nekoliko zvaničnih protokola izmedju institucija Srbije i UAE, koji treba da unaprede ekonomsku i investicionu saradnju, ali i otvore nove poslovne mogućnosti", kazala je sekretarka Udruženja za turizam PKS Tijana Maljković.

Ona je navela da kroz predstavljanje vinčanske kulture, srpskih velikana Nikole Tesle i Mihajla Pupina, kao i velikih sportista, Srbiju posetioci izložbe upoznaju kao modernu, atraktivnu i savremenu destinaciju sa izuzetnim prirodnim bogatstvima, geografskim položajem, tradicijom kvalitetnih festivala, bogatim noćnim životom i kultom dobrih domaćina.

"Za mesec i po dana izložbe paviljon je posetilo više od 255.000 posetilaca, što je odličan pokazatelj atraktivnosti samog paviljona i organizovanih sadržaja", istakla je Maljković.

Kako je precizirano, u privrednoj delegaciji Srbije biće predstavnici receptivnog turizma, hotela iz cele Srbije, turističke agencije koje se bave odlazećim vidom putovanja, predstavnici kongresnog i manifestacionog turizma, nautičke privrede, ali i kompanije koje su patentirale nove softvere i platforme koji se za HOREКA industriju "izvoze" iz Srbije.

Navedeno je i da Turistička organizacija Srbije priprema bogat promotivni program, a nakon njihove prezentacije, biće organizovan poslovni susret predstavnika privrede iz Srbije sa velikim turoperatorima iz Emirata, ali i sa dalekih prekookeanskih tržišta.

"Кroz promociju turizma i kulture Srbija može privući sve veći broj investitora, posetilaca, kongresa kao i veliki broj sportskih i kulturnih događaja koji donose veliku zaradu i privredi i državi", dodala je Maljković.

Pod sloganom "Povezivanje umova, stvaranje budućnosti", u petoj tematskoj nedelji očekuje se da turistička industrija pokaže svoju energiju oživljavanja i ekpanzije kroz nove tehnologije, novi način putovanja i povezivanja nakon pandemije korona virusa.

Učešće na Svetskoj izložbi privrednicima iz Srbije omogućeno je uz povlašćene uslove koji obuhvataju besplatnu avio kartu (čarter let Beograd-Dubai-Beograd), besplatne lokalne transfere, smeštaj po povlašćenim cenama u odabranim hotelima, kao i besplatno korišćenje Haba Srbije u slobodnoj zoni Dubai South.

Svetska izložba "Ekspo 2020 Dubai" počela je 1. oktobra ove godine, a trajaće do 31. marta naredne godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE