Obrenovac, 22.02.2019

Veliki uspeh


Izvor: pink.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 02.02.2018.
Nikad veća prosečna plata u Srbiji!

Foto:Pixabay
Prosečna neto plata u Srbiji isplaćena u decembru 2017. godine iznosila je 54.344 dinara, što je nominalno i realno povećanje za 14,2 odsto u odnosu na novembar, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Decembarska prosečna bruto zarada iznosila je 74.887 dinara i nominalno i realno je veća za 14,1 odsto u odnosu na prethodni mesec. U odnosu na isti mesec 2016. godine, prosečna bruto i neto zarada nominalno su veće za 1,7 odsto, a realno su manje za 1,3 odsto, navodi se u saopštenju.

Preračunato u evrima, decembarska prosečna neto plata je vredela 456 evra.

Rast decembarskih zarada na mesečnom nivou rezultat je, pre svega, dinamike isplata. Naime, tradicionalno se krajem decembra zbog novogodišnjih i božićnih praznika isplaćuju zarade koje bi inače bile isplaćene početkom januara.

Pored toga, krajem godine se vrše i isplate zaostalih zarada, kao i godišnjih i kvartalnih bonusa, što je takođe uticalo na rast zarada isplaćenih u decembru.

Republički zavod za statistiku podseća da će počev od 2018. godine prosečne zarade računati na osnovu podataka Poreske uprave.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE