Obrenovac, 03.06.2020

NAJDUŽI DAN, EVO KOLIKO ĆE DA TRAJE


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 21.06.2017.
Počinje leto

Foto:Shutterstock
Leto na severnoj zemljinoj hemisferi počinje danas u 6.24.

Na dan početka leta obdanica je najduža, a noć najkraća.

Leto će trajati do 22. septembra, kada počinje jesen.

Veruje da se da početak leta simboliše i vreme ispunjenja naših želja, ali i postavljanje novih ciljeva

Danas u 6 sati i 24 minuta, počinje leto. U isto vreme, u tom 172 danu u godini, za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje zima.

Zemlja će biti u afelu, to jest najdalje od Sunca, 4. jula u 22 sati i 11 minuta. Na dan početka leta obdanica je najduža, a noć najkraća.

Kako Sunce u Beogradu toga dana izlazi u 04: 52, a zalazi u 20:28, obdanica će trajati 15 sati i 36 minuta, a noć svega 8 sati i 24 minuta.

Prema starim običajima današnji dan treba iskoristiti za početak svega onoga čemu težimo, i uspeh će nam biti zagarantovan.

Naime, pre pojave hrišćanstva, ljudi su poštovali prirodu i proslavljali dolazak leta kao dan sunca, vatre i početak novog ciklusa. Zato na dan kada počinje leto treba da počnemo sve ono čemu težimo.

Zato, sve što još uvek niste počeli, a planirali ste, započnite i biće uspešno, sasvim sigurno! Veruje se i da će svaka osoba koja tog dana započne dijetu, sa lakoćom doći do željene linije.

Na dana kada dolazi najtoplije godišnje doba, potrebno je obnovitit garderobu. Onu staru, koju niste nosili prethodnih godinu dana, poklonite nekom. Po verovanju, tim činom se otpušta sve ono staro i nepotrebno, a novom odećom se unosi dobra i sveža energija.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE