Obrenovac, 20.01.2020

PLIVANJE ZA ČASNI KRST 2019.


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 19.01.2019.
Do krsta je prva doplivala osamnaestogodišnja Ana Pantelić

Foto:lokalnenovine.rs
Danas je na reci Savi po šesti put organizovano plivanje za Časni krst. Pre samog plivanja održana je liturgija i koncert horske grupe. Manifestacija, čiji su organizatori Crkvena opština i Gradska opština Obrenovac, održana je na Zabrežju kod Kajak kanu kluba.

Ova godina okupila je 44 plivača, mnoštvo posetilaca, a prva je do krsta doplivala Ana Pantelić, koja ima 18 godina. Ona je sa ostalim takmičarima preplivala stazu dužine 33 metra.

Bogoljavljenje je po prvi put obeležila i litija kroz Zabrežje. Litija je krenula od temelja novog hrama Prepodobne Anastasije Srpske na Zabrežju u 11.00 časova u Ulici Ace Simovića, preko Radničke ulice, zatim Ulicom Prote Mateje Nenadovića do Kajak kanu kluba gde se održala manifestacija.

Nakon toga za sve prisutne priređen je kulturno-umetnički program, da bi potom usledilo predstavljanje i blagosiljanje takmičara, kao i liturgija.

Podršku događaju pružili su Vatrogasno-spasilačka jedinica Obrenovac, Kajak kanu klub ”Zabrežje”, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Dom zdravlja Obrenovac, Laboratorija ”Akvalab” kao i klub borilačkih sportova ”Knez Lazar”.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE