Obrenovac, 28.02.2020

PRVI SNEG OVE GODINE NAPUNIO ORTOPEDIJU


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 04.01.2019.
Pljuštaće kazne ako ne uradite ono o čemu svi neprestano polemišu

Foto:A.Nalbantjan
Lekari Hitne pomoći od zbog snega imaju pune ruke posla, povećan je za 30 odsto broj poziva sa javnih mesta zbog padova na ulici i lomova kostiju. Očekuju još veći broj poziva.

- Za sada stižemo sve pacijente da zbrinemo. Problem nam predstavlja to što su očišćene samo glavne ulice, ali nisu sporedne, pa se teže dolazi do pacijenata - pojašnjavaju u Hitnoj za Tanjug.

Najviše je pacijenata sa prelomima ruku i nogu, a sve ih zbrinjavaju na ortopediji Zemunske bolnice.

PONAVLJANJE PROBLEMA

Zbog izlomljenih kukova i nogu na snegu i ledu beogradska Hitna pomoć imala je pune ruke posla u i decembru. Prošetavši se gradom, niste mogli da ne primetite da ispred mnogih kuća i zgrada nije bilo počišćeno. Komunalna policija reagovala je zato 35 puta i izdala dva prekršajna naloga.

Mada su predviđene kazne 5.000 dinara za građane, 25.000 za preduzetnike, a najviše za pravna lica, u koje spadaju i stambene zajednice - 50.000 dinara, veliki broj oglušio se o propise tokom decembarske vejavice. Sneg i led nestali su tek kada su se otopili sa temperaturama u plusu poslednjih dana u godini, uporni recept nesavesnih građana, koji će najverovatnije biti primenjen i od danas sa prvim padavinama ove godine u prestonici.

- U decembru 2018. godine, komunalni policajci postupali u 35 slučajeva povodom neočišćenog snega, leda i ledenica, po prijavama građana, kao i samostalnim postupanjem, kojom prilikom suizdali dva prekršajna naloga zbog postupanja suprotno odredbama Odluke o komunalnom redu - rekli su iz Sekretarijata za informisanje.

Kada počne sneg da pada, komunalna inspekcija počinje da vrši kontrole za neočišćeni sneg i led. Subjekti koji su pod nazorom obaveštavaju se o obavezama, a nakon prestanka padavina inspektori proveraju da li je sneg očišćen. U slučaju da nije pokreće se upravni postupak i izdaju se prekršajni nalozi.

Za uklanjanje snega i leda sa trotoara širine do 5 metara koji se nalazi ispred zgrade, i poslovne i u izgradnji, ledenice odgovorni su vlasnici i zakupci, prema Odluci o komunalnom redu Grada Beograda. U slučaju da nije moguće uklanjanje lednica sa zgrade mora biti postavljen znak upozorenja na opasnost od obrušavanja lednica i odgovarajuće zapreke radi obilaženja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE