Obrenovac, 24.05.2019

MINISTARSTVO ODBRANE: Požar u Bariču brzo lokalizovan. Nema opasnosti po ljude i životnu sredinu.


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.06.2018.
Kako se navodi, požar je izbio sinoć oko 22 časa, ali je objekat na kome je izbila vatra opremljen adekvatnom protivpožarnom zaštitom tako da je širenje požara na druge objekte bilo sprečeno.

Foto:@CuckovicM
U utorak oko 22 časa došlo je do požara u Vojno-tehničkom institutu u Bariču koji se nalazi u blizini fabrike Prva iskra - Namenska. Mnogobrojne vatrogasne i policijske ekipa, ali i pripadnici Vojske Srbije su izašli na lice mesta i požar je brzo lokalizovan, ali su ekipe tokom cele noći ostale preventivno na ovoj lokaciji.

- Požar je lokalizovan, povređenih nema. Prati se situacija do jutra zbog blizine Prve Iskre Namenske - napisao je oko ponoći na svom Tviter nalogu predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je na jednom objektu Vojnotehničkog instituta u Bariču u utorak uveče izbio požar, ali da je reakcijom nadležnih brzo ugašen i da nije bilo ugrožavanja ljudskih života i životne sredine.

Kako se navodi, požar je izbio sinoć oko 22 časa, ali je objekat na kome je izbila vatra opremljen adekvatnom protivpožarnom zaštitom tako da je širenje požara na druge objekte bilo sprečeno.

Po nalogu nadležnog tužioca iz Obrenovca, organi Vojne policije izašli su na mesto požara i obavljaju uviđaj.

Zastupnik direktora Vojnotehničkog instituta pukovnik Bojan Pavković formirao je komisiju za utvrđivanje uzroka i okolnosti požara i procenu materijalne štete.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE