Obrenovac, 17.02.2019

Kancelarija za poljoprivredu na raspolaganju za popunjavanje zahteva za subvencije Ministarstva


Izvor: GO Obrenovac | Obrenovac, 27.06.2018.

Foto: GO Obrenovac
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je 23. juna doneo pravilnike koji se tiču dodele bespovratnih sredstava poljoprivrednicima. Kao i do sada, referenti Kancelarije za poljoprivredu Gradske opštine Obrenovac će pomagati zainteresovanim poljoprivrednicima u tumačenju pravilnika kao i podnošenju zahteva.

– Imamo završetak subvencija opštinskih i gradskih, a 23. juna je ministarstvo izdalo pravilnike za dodelu bespovratnih sredstava za opremu u pčelarstvu, navodnjavanje i za plastenike, kao i za dodelu podsticajnih sredstava za mlade poljoprivrednike. U narednim danima očekujemo objavljivanje pravilnika za dodelu sredstava što se tiče stočarstva i mehanizacije – kazao je član Veća Gradske opštine Obrenovac Aleksandar Bogićević.

Bogićević je pojasnio da je pravilnik za dodelu podsticajnih sredstava za mlade poljoprivrednike objavljen prvi put prošle godine i da su tada sredstva odobravana u iznosu do 10 hiljada evra. Sada su ta sredstva povećana na 12,5 hiljada evra, a čak 75 odsto je bespovratno.

– Zainteresovani poljoprivrednici svu potrebnu dokumentaciju i pomoć pri popunjavanju zahteva mogu dobiti u našoj kancelariji za poljoprivredu u zgradi ”Posavine” na Trgu ili u zgradi opštine u kancelariji broj 21. Naši referenti će im kao do sada pomagati u tumačenju pravilnika i u popunjavanju zahteva – istakao je Bogićević i dodao da je rok za predaju zahteva do 15. oktobra.

Pravilnik o dodeli podsticajnih sredstava za mlade poljoprivrednike možete pogledati  овде.


Pravilnik o dodeli bespovratnih sredstva za plastenike možete pogledati овде.


Pravilnik o dodeli bespovratnih sredstava za navodnjavanje možete pogledati овде.


Pravilnik o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za nabavku opreme u pčelarstvu možete pogledati овде.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE