Obrenovac, 20.04.2019

ZAKON PODLOŽAN PROMENAMA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 25.09.2018.
Radi se na usklađivanju PLATE i POTROŠAČKE KORPE

Foto:Thinkstock
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da Vlada radi na približavanju penzija minimalnoj potrošačkoj korpi, odnosno prosečnoj plati u Srbiji.

Na komentare opozicije da izmene i dopune Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju ne garantuju da će penzije da rastu, Đorđević je rekao da garancije ne postoje i da je i u "njihovo vreme 2000-tih je bilo zamrzavanje penzija".

- Zakon je podložan promenama, ali smo mi odgovornom politikom pokazali da penzije mogu da rastu i one će biti veće od 8,8 do 13, 2 odsto veće i to važi za sve penzionere. Naravno da reč sa naše strane postoji. Mi smo zahvalni penzionerima što su imali strpljenja do sada - rekao je Đorđević u Skupštini Srbije.

Ministar je naveo da mogućnost za povećanje penzija daju ekonomski rezultati, navodeći da je bolja naplata prihoda, dok suficit iznosi 8,3 milijarde dinara.

- Planirali smo dotaciju iz budžeta za penzije od 185 milijardi, a sada smanjujemo na 178 milijardi. Manje povlačimo iz budžeta, a vraćamo penzije na staro i povećavamo ih. To vam govori o rezultatima - rekao je Đorđević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE