Obrenovac, 04.07.2020

Subvencije za obrenova─Źke sto─Źare


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 02.10.2017
Deset junica simentalske rase po osnovu subvencija opredeljeno obrenova─Źkim sto─Źarima


´╗┐

Komisija za poljoprivredu Gradske opštine Obrenovac u saradnji sa gradom Beogradom nastavlja sa podsticajima za razvoj poljoprivrede kako bi subvencijama olakšala zainteresovanim gra─Ĺanima da se bave ovom delatnoš─çu.

Grad Beograd je ove godine raspisao ─Źetiri konkursa za dodelu podsticajnih sredstava, a re─Ź je o dodeli subvencija za poljoprivrednu mehanizaciju, sredstava u oblasti p─Źelarstva, sto─Źarstva, vo─çarstva i povrtarstva na teritoriji Beograda. 

Kada je re─Ź o subvencijama u oblasti sto─Źarstva  sredstva su namenjena za nabavku doma─çih ili uvoznih umati─Źenih steonih junica simentalske rase, sredstva namenjena za nabavku poljoprivredne mehanizacije odnose se na nabavku traktora snage do 60 kW, podsticajna sredstva u oblasti p─Źelarstva namenjena su za nabavku opreme, dok su sredstva u oblasti vo─çarstva i povrtarstva namenjena za nabavku i postavljanje opreme i to protivgradne mre┼że, plastenike sa sistemom za navodnjavanje kap po kap za proizvodnju povr─ça i vo─ça. 

Obrenova─Źki poljoprivrednici konkurisali su za subvencije u oblasti sto─Źarstva i po tom osnovu  obezbe─Ĺeno je 10 steonih junica za koje ─çe poljoprivrednici izdvojiti 30 odsto sredstava od ukupne vrednosti grla. Junice su stigle iz Austrije i trenutno se nalaze na farmi u blizini Novog Sada, a uskoro ─çe se na─çi u doma─çinstvima obrenova─Źkih poljoprivrednika.

"Za idu─çu godinu se najavljuje pove─çanje i gradskog i opštinskog budzeta i mi se nadamo da ─çe naši poljoprivrednici uz pomo─ç Gradske opštine Obrenovac i Komisije za poljoprivredu imati podršku i do─çi do što više subvencija." - rekao je Aleksandar Bogi─çevi─ç, predsednik Komisije za poljoprivredu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE