Obrenovac, 29.02.2020

Započeta rekonstrukcija puta L-2009 u Poljanama (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 11.06.2018.
Nijedna mesna zajednica ne sme biti zapostavljena, poručio Čučković

Foto:lokalnenovine.rs
JKP ”Beograd put” započelo je danas radove na totalnoj rekonstrukciji puta L-2009 u Poljanama.

Vladan Petrović, odbornik u Skupštini opštine Obrenovac, rekao je da se radi o prvoj ozbiljnoj rekonstrukciji puta od njegove izgradnje 1980. godine.

"Rekonstrukcija će se raditi u dve faze, i bitno je da će prva deonica biti uskoro gotova. Od centra do mosta na Kolubari, nije moguće primeniti istu tehnologiju s obzirom da je u pitanju plavno područje. Dok nadležne službe ne završe ispitivanje, očekujemo da će ti radovi trajati tokom leta", kazao je Petrović.

Zoran Ranković, predsednik Saveta mesne zajednice Poljane, podsetio je na prethodno urađen put L-2007 koji spaja Poljane sa Draževcem, kao i to da je uvedena nova linija javnog prevoza Banovo Brdo – Poljane Donji kraj, izgrađena nova škola, a urađeno je i preko 3 kilometra novog meloracionog kanala.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković ovom prilikom je najavio radove i u Rvatima i Zvečkoj.

"Nakon ovog gradilišta, mašine ćemo preseliti u Kupinačku ulicu u Rvatima, meštani će uz Kupinac dobiti kompletno uređen kanal i saobraćajnicu. U Zvečkoj smo tu vrstu aktivnosti podelili na dva dela, od nadvožnjaka u Zvečkoj Šabačkim putem do silosa u Ratarima, a drugi je kada završimo projekat kanalizacije Šabačkog puta, to jest kada budemo videli tačno kuda ide trasa i kanalizacione cevi, da li će se seći Šabački put ili će ići uz sam put, tada ćemo izvršiti rekonstrukciju puta od Intereksa do nadvožnjaka", objasnio je Čučković.

 

On je naglasio da će na taj način Obrenovac biti premrežen baš onako kako je obećano, novim i modernim saobraćajnicama, kao i da nijedna mesna zajednica neće biti zapostavljena.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE