Obrenovac, 20.03.2019

Krediti za obrenova─Źke poljoprivrednike


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.04.2018.
Dana┼ínja aktivnost ozna─Źila je po─Źetak realizacije programa za poljoprivredu u 2018. godini

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

U velikoj sali Sportsko-kulturnog centra ,,Obrenovac” danas je izvršena dodela ugovora poljoprivrednicima koji su do 2. aprila odgovrili na poziv Gradske opštine Obrenovac. Re─Ź je o beskamatnim kreditima, ta─Źnije opština Obrenovac pla─ça kamatu na kredite u iznosu od 100 do 300 hiljada dinara dok poljoprivrednici vra─çaju glavnicu.

─îlan Ve─ça Gradske opštine Obrenovac Aleksandar Bogi─çevi─ç rekao je da ovim aktivnostima po─Źinje realizacija programa za 2018. godinu. On je naglasio da su krediti na godinu dana i da oni mogu da poslu┼że poljoprivrednicima kako bi obnovili mehanizaciju ili unapredili dodatno proizvodnju. Bogi─çevi─ç je ovom prilikom istakao da je u ceo program za 2018. godinu uklju─Źeno 249 lica, a zatim najavio ovakav vid pomo─çi i tokom slede─çe godine.

Miroslav ─îu─Źkovi─ç, predsednik Gradske opštine Obrenovac, izrazio je zadovoljstvo zbog izuzetnih rezultata obrenova─Źkih poljoprivrednika u poslednje tri godine. On je rekao da je to zajedni─Źki uspeh Kancelarije za poljoprivredu GO Obrenovac , mesnih zajednica i svih poljoprivrednika. ─îu─Źkovi─ç je podsetio i na to da je prihod od bud┼żeta znatno uve─çan zbog velikog broja investicija, što zna─Źi da ─çe novi deo sredstava biti opredeljen za unapre─Ĺenje proizvodnje i razvoj poljoprivrede.

Kancelarija za poljoprivredu Gradske opštine Obrenovac pored podrške poljoprivrednicima u vidu beskamatnih kredita, redovno organizuje besplatne edukativne radionice, posete svetskim sajmima poljoprivrede i predstavlja administrativnu podršku u prikupljanju dokumentacije za sve subvencije na nivou Republike Srbije i Grada Beograda.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE